ЗА ШУМЕН

новините сега и веднага
ШУМЕНСКА ЗАРЯ®
вашият вестник

Свързани новини

Microsoft пуска безплатен преводач на 50 езика

Технологичният гигант Microsoft пусна собствен преводач, който ще се предлага за различни устройства.
Microsoft Translator е ново приложение, проектирано от софтуерния гигант за IOS, Android, Android Wear Apple и Watch, пише изданието CNET. 

 
Преводачът поддържа към момента 50 различни езика, включително английски, китайски, френски, иврит, италиански, японски, испански и руски. Той може да бъде използван на всички устройства с интернет връзка.

Приложението поддържа както превод чрез въвеждане на текст, така и гласов превод. Интерфейсът на новата услуга е лесен. Въвежда се дума или фраза, а в отговор приложението показва преведения текст на екрана или ако е гласово съобщение отговаря чрез глас. 

Microsoft Translator ще бъде особено полезен за притежателите на "умни" часовници. Устройствата могат да бъдат използвани от потребителите като преводачи на изговорените думи. Всички настройки между часовника и смартфона се синхронизират автоматично и няма нужда да се правят по два пъти.

От компанията обясняват, че приложението е самостоятелно и не е свързано с гласовия асистент Cortana, Skype Translator или някое от останалите подобни разработки. Microsoft Translator е безплатно и тепърва се очаква да бъде подобрено и да се добавят още езици. 
Alex Conev, 03 Октомври 2015 08:10, 321 прегледа

Рубрики

Общини

Страници