ЗА ШУМЕН

новините сега и веднага
ШУМЕНСКА ЗАРЯ®
вашият вестник

Свързани новини

Танцовият клуб „Задявка“ празнува 10 години с юбилеен концерт

С юбилеен концерт на сцената на общинския Младежки дом в Шумен танцовият клуб „Задявка“, с ръководител Жечко Колев, отпразнува 10-годишнината от своето създаване. Събитието се реализира с подкрепата на шуменската компания „Теси“ ООД.

Смелото и иновативно начинание за организиране на цялостен концерт само от любители на българския фолклор беше възнаградено от голям интерес и препълнена зала. Щастливите участници, които бяха над 120 на брой и на възраст от 6 до 66 години, получиха адмирациите на хореографи от цялата страна, официални лица от областната управа и на община Шумен. Развълнуваната публика се потопи в тайните на автентични фолклорни хора от различните етнографски области на България – Шопска, Северняшка, Тракийска, Родопска, Добруджанска, Пиринска. Всеки танц разказва неповторима история, всяко движение рисува изяществото на богатата българска душевност. Защото народните хора са не само средство да се поддържа добра фигура и тонус, а и начин да се изразят чувства и емоции.

Популяризирането на българския фолклор, предаването на следващото поколение на любовта към народното е основополагащо в мисията на клуб „Задявка“ и основна движеща сила. Многобройните награди от фолклорни фестивали, на които е носител танцовият клуб, са доказателство за високото му ниво и за всеотдайността на ръководителите и участниците в него. Огромното желание при реализиране на юбилейния концерт даде основание за още по-смела инициатива, а именно организиране на още един. Концертът е насрочен за 10 май от 18.30 часа и отново ще се реализира в общинския Младежки дом в Шумен.

19 Април 2017 15:04, 443 прегледа

Рубрики

Общини

Страници