ЗА ШУМЕН

новините сега и веднага
ШУМЕНСКА ЗАРЯ®
вашият вестник

Свързани новини

„Волов“ е абсолютен лидер в мъжката рапира

Състезателите на шуменската Фехтовална академия „Волов“ доминираха като абсолютни лидери на оръжието рапира в завършилия вчера втори кръг от турнира за „Купа България“ за младежи (до 20 години) и за мъже, който се организира от Българската федерация по фехтовка в Националната спортна академия „Васил Левски“ в София.

Звездата на „Волов“ Вичко Николов постигна безапелационни победи и в двете възрастови групи – той триумфира с „Купа България“ и при младежите, и при мъжете. Към този безспорен успех трябва да се прибави и фактът, че Вичко е водач и на ранглистата при кадетите (до 17 години). Сега младият национал е само на 16 години и е ученик в десети клас в ПГПЧЕ „Никола Й. Вапцаров“ в Шумен, където е в паралелка с усилено изучаване на немски и английски език. Втори при мъжете е съотборникът на Вичко във „Волов“ - Иван Славчев. На трета позиция е Калоян Николов от спортния клуб по фехтовка „Шумен“, на пета – Георги Иванов, също от „Волов“.

При младежите втори в класирането е Калоян Николов от „Шумен“, трети – Иван Славчев и пети – Георги Иванов, двамата от „Волов“.

При девойките на оръжието рапира носителка на „Купа България“ стана Виктория Михалева от „Шумен“. Трета е нейната съотборничка Габриела Колева, седма – Добромира Пандова, която също е от „Шумен“.

При жените Виктория Михалева от „Шумен“ е на втора позиция, а Добромира Пандова е единадесета.

Пламен ГЕОРГИЕВ, 16 Май 2017 18:05, 531 прегледа

Рубрики

Общини

Страници