ЗА ШУМЕН

новините сега и веднага

Свързани новини

Отборът на ППМГ „Н. Попович“ спечели първия турнир по футбол за девойки

Отборът на ППМГ „Нанчо Попович“ спечели шампионската купа на първия турнир по футбол за девойки, организиран в събота от ФК „Олимпия – Шумен“ и община Шумен. Мачовете се играха на изкуствените игрища в СУ „Сава Доброплодни“, а главен съдия беше Йордан Минчев.

В първия двубой съставът на ППМГ „Нанчо Попович“ разгроми с 4:0 отбора на символичните домакини от СУ „Сава Доброплодни“. В другия мач девойките от ФК „Олимпия – Шумен“ надделяха с 2:0 над съперничките си от основно училище „Св. св. Кирил и Методий“ в село Царев брод. В срещата за класиране на трето място в редовното време отборите на СУ „Сава Доброплодни“ и на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ завършиха при нулево равенство. При изпълнението на дузпите девойките от село Царев брод вкараха „златен“ гол, който им донесе победата с 1:0. На финала съставът на ППМГ „Нанчо Попович“ отново показа своята класа и спечели мача с 2:0 срещу ФК „Олимпия – Шумен“.

Класираните на първо и второ място заслужиха купи, а на трето и четвърто – футболни топки.

Според Албена Тодорова, която е старши треньор на ФК „Олимпия – Шумен“ и основен организатор на турнира, подобно състезание за девойки и жени ще се проведе и в края на месец май или началото на юни. „От шест месеца сме в Шумен, като идеята ни е да развием женския футбол в града – сподели тя. - Търсим момичета и девойки, които имат интерес към този спорт и нямат предразсъдъци, че той е само за мъже. Бих желала да създадем отбори на девойки до 12, 15 и 17 години, които да участват в турнири и в първенството на България.“

По регламент, девойките до 17 години могат да играят в отбори на женското първенство. Така и Шумен ще се включи в държавното първенство и в турнира за „Купа България“ заедно с женските отбори от София, Пловдив, Варна, Бургас, Велико Търново, Благоевград, Стара Загора и Севлиево.

Пламен ГЕОРГИЕВ, 17 Май 2017 09:05, 289 прегледа

Рубрики

Общини

Страници