ЗА ШУМЕН

новините сега и веднага
ШУМЕНСКА ЗАРЯ®
вашият вестник

Свързани новини

„Алкомет“ АД откри детски кът за спортния си празник на Шуменско плато

снимка: Фикрет Индже и Светла Колева (вдясно) прерязаха символично лентата при откриването на детския кът на поляната в природния парк „Шуменско плато“, за която се грижи „Алкомет“.

Детски кът с люлки, пързалки и катерушки, изграден от „Алкомет“ АД на стойност 12 500 лева, бе открит по време на спортния празник на шуменската компания на поляната до Стария град, който се организира в края на миналата седмица. Лентата прерязаха председателят на надзорния съвет на фирмата Фикрет Индже и експертът в дирекцията на Природен парк „Шуменско плато“ Светла Колева. 

„Шуменските деца заслужават това съоръжение, заслужават и повече, разбира се – подчерта Фикрет Индже. - Ние ще продължим да се грижим за нашата поляна, както обещахме още през миналата година, и с всяка година тя ще бъде по-красива!“ Същевременно собственикът на „Алкомет“ АД благодари на дирекцията на природния парк за дадената възможност колективът на фирмата да „осинови“ поляната, където по традиция повече от 10 години се провежда спортният празник. „С всяка измината година виждам все повече млади лица, което ме прави много щастлив – заяви Фикрет Индже при откриването на празника. - Пожелавам на всеки един весел и прекрасен ден и от сърце да се забавлявате.“ 

В спортния празник се включиха над 400 работници и служители от шуменската компания. В началото всички бяха поздравени с изпълнения на танцовия състав „Луди млади“ към СУ „Сава Доброплодни“. По традиция Фикрет Индже даде началото на най-вълнуващия турнир по футбол на малки врати. Преди това той сподели пред „Шуменска заря“: „Всички спортове харесвам, но тук го няма моят спорт – плуването...“ Което сигурно означава, че след време на поляната може да бъде изграден... и плувен басейн.

Победител във футболния турнир стана отборът на леярния цех. Втори се класира съставът на „Логистика“, трети е тимът на пресовия цех. По волейбол начело е леярният цех, който победи представителите на отдел „Финанси“. В състезанието по теглене на въже лидерската позиция отново зае леярният цех, следван от пресовия, а трети се класира валцовият цех. В надпреварата по дартс на първо място триумфираха Емял Мустафова и Деница Велева, на второ - Владимир Герчев и Димитър Теифонов, на трето - Сабиха Сали и Емине Алишова. По канадска борба най-силен се оказа Ангел Ангелов, втори в индивидуалното класиране е Пламен Ленинов, трети - Венци Николов.

Пламен ГЕОРГИЕВ, 23 Май 2017 16:05, 361 прегледа

Рубрики

Общини

Страници