ЗА ШУМЕН

новините сега и веднага
ШУМЕНСКА ЗАРЯ®
вашият вестник

Свързани новини

Шуменските лидери на рапира ще спорят за титлата в турнира „Мастърс“

снимка: Шуменските рапиристи Вичко Николов (отляво надясно), Иван Славчев и Георги Иванов от „Волов“ и Калоян Николов от „Шумен“ са фаворити за титлите при момчетата до 15 години, кадетите, младежите и мъжете. Снимка Личен архив

Шумен, като трайно утвърдена столица на българската рапира, ще изпрати своите най-добри фехтовачи във варненския „Юнашки салон“, където ще стане ясен носителят на титлата за сезона 2016-2017 г. във финалния турнир „Мастърс“ на 27 и 28 май. По регламент, в него ще участват първите осем в актуалната ранглиста на Българската федерация по фехтовка в трите вида оръжия – рапира, шпага и сабя. Челната осмица във всяка възрастова група се формира от резултатите на всеки състезател в кръговете на държавното първенство и в турнира „Купа България“

На оръжието рапира представителите на Фехтовална академия „Волов“ и на спортния клуб по фехтовка „Шумен“ са безспорни фаворити за шампионските звания.

При момчетата на 11 години сега номер 1 в ранглистата е Теодор Тодоров от „Волов“, втори е Георги Младенов от „Шумен“.

При момчетата на 13 години втори е Виктор Лечев от „Шумен“. При момичетата в същата възрастова група лидер е Анет Маринова от „Волов“, следвана от Сара Младенова от „Шумен“, на трета позиция е София Цонева от „Волов“, на четвърта - нейната съотборничка Боряна Кръстева.

При момчетата на 15 години фаворит е Иван Славчев от „Волов“. Той е трети при кадетите, държи второ място при младежите и води ранглистата при мъжете. При момичетата до 15 години сред призьорките са Александра Тодорова и Анет Маринова от „Волов“.

При кадетите до 17 години абсолютен лидер е Вичко Николов от „Волов“, следван от Калоян Николов от „Шумен“. Двамата са на призовите позиции при младежите до 20 години, както и при мъжете. При кадетките начело е Габриела Колева от „Шумен“, следвана от нейната съотборничка Виктория Михалева. При девойките двете също са в призовата тройка. При мъжете на четвърта позиция е Георги Иванов от „Волов“.

Общо 288 състезатели от различните възрастови групи и разделени по видове оръжия ще демонстрират своето майсторство на фехтовалната пътека във варненския „Юнашки салон“.

Пламен ГЕОРГИЕВ, 25 Май 2017 15:05, 383 прегледа

Рубрики

Общини

Страници