ЗА ШУМЕН

новините сега и веднага
ШУМЕНСКА ЗАРЯ®
вашият вестник

Свързани новини

Искра Милкова даде старт на лятото с новата си песен „Така е добре“

снимка: Премиерата на песента „Така е добре“ постави началото на лятото. Снимка Личен архив

Море, пясък, летни емоции и, разбира се, любов са част от сюжета на видеото към втората самостоятелна песен на вокалния педагог, вече трети сезон, на „X Factor“ Искра Милкова. Чаровната шуменка е единственият сертифициран вокален педагог в България от Американския институт за вокална подготовка IVA.

„Така е добре“ е по текст, музика и аранжимент на талантливия китарист, композитор и музикален педагог Димитър Еленски, на който е поверена и главната мъжка роля в клипа. Във видеото на песента се очертава красива любовна история, носеща спокойствие и летни мисли под режисурата на Даниел Иванов. Снимките към клипа са от черноморския къмпинг „Арапя“, където екипът през цялото време е бил подкрепян от хората на плажа.

По време на заснемането на клипа, разбира се, не са липсвали и малки проблеми. Например, кадрите, в които Искра и Митко са до огъня на плажа, са снимани почти 50 пъти, тъй като дъждът, който е завалял, е гасил огъня непрестанно... Интересна подробност е, че в песента може да се чуе и автентичното звучене на хавайската китара укулеле, която била поръчана специално от Хаваи за записа на „Така е добре“!

Димитър Еленски пише песента още през 2012 година по абсолютно истински случай, но както сам споделя: „Преди запознанството си с Искра, имах друга представа за „Така е добре“, но един ден по време на урок, докато тя ми показваше как да изпълнявам правилно упражненията за разпяване, в мен изникна мисълта за тази песен. Прозвуча в главата ми в нейно изпълнение и много исках тя да я изпее. Пуснах на Искра да чуе демо на песента и веднага се съгласи да я направим. Почти моментално започнахме работа по звукозаписния проект.“

Искра Милкова и Димитър Еленски са музиканти с голям професионален опит. След като завършва Музикалната академия, Искра става солист на група „The Dreams“ и като част от нея, в продължение на години обикаля цяла Европа. Към днешна дата е у дома, открила е своето мечтано вокално студио, а новата й песен вече е факт. Дори нейният малък син Филип още отсега обича студиото. А и повече от очевидно е, че новата песен на Искра му харесва. Явно нежната мелодия и гласът на мама му действат като приспивна песен...

Пламен ГЕОРГИЕВ, 27 Юни 2017 15:06, 565 прегледа

Рубрики

Общини

Страници