ЗА ШУМЕН

новините сега и веднага
ШУМЕНСКА ЗАРЯ®
вашият вестник

Свързани новини

Шуменец развя българското знаме на престижен музикален фестивал в Молдова

снимка: Шуменският изпълнител Станислав Събев-Стан представи България на престижен музикален конкурс в Молдова. Снимка Личен архив

След успешното участие на Станислав Събев-Стан в музикалния формат „Гласът на България“, младият певец беше поканен да представи страната ни на престижния музикален конкурс за изпълнители „Голос Буджака“ в Молдова. Шуменецът се завърна с трета награда след оспорвана битка с изпълнители от дванадесет държави, сред които Русия, Израел, Беларус, Румъния, Украйна и други. Веднага след изпълнението си, Станислав получи специални поздравления от организатора на конкурса и от народната артистка на Молдова Елена Тер.

Талантливият шуменец е завършил поп и джаз пеене в Националната музикална академия „Панчо Владигеров“ в София, в класа на доц. Алис Бовариян, и в продължение на седем години е работил като главен певец на борда на луксозен круизен кораб, обикаляйки целия свят. В момента младият изпълнител се готви за участието си в конкурса за песен „Бургас и морето“, където ще представи песента „Хей, обичам те“ по музика и аранжимент на Валентин Пензов. Станислав Събев-Стан работи и над музиката и текста на първата си авторска песен, която се очаква да излезе до края на годината.

Пламен ГЕОРГИЕВ, 19 Юли 2017 10:07, 1190 прегледа

Рубрики

Общини

Страници