ЗА ШУМЕН

новините сега и веднага
ШУМЕНСКА ЗАРЯ®
вашият вестник

Свързани новини

ТК „Шумен“ зае трето място на държавното отборно първенство по тенис за деца до 10 години

Много добро представяне записа съставът на тенис клуб „Шумен“, който завърши на трета позиция в държавното отборно първенства за деца до 10 години. Това е вторият подобен успех за шуменския клуб след като през 2014 г. нашите представители също се наредиха на трето място в държавното отборно първенство, но във възрастовата група до 14 години.

С екипа на ТК „Шумен“ играха 10-годишните Велин Александров, Валентин Нанев, Норис Карагьозян, 8-годишните Берк Шакир и Калоян Георгиев, и 7-годишната Рада Колева. За трета поредна година домакин на състезанието беше Плевен, а надпреварата се проведе под патронажа на кмета на общината Георг Спартански. Срещите се играха на кортовете на ТК „Плевен 90“ в парк „Кайлъка“.

Според регламента, в държавното първенство за момчета и момичета до 10 години участваха осемте най-добри отбора от България. Те бяха разпределени в две предварителни групи по четири отбора. Жребият отреди шуменци да бъдат в една група с представителите на ТК „Черно море – Елит“ (Варна), ТК „18:82“ (София) и „Черноморец“ (Бургас). В първия си мач тимът на ТК „Шумен“ спечели категорично с 4:1 срещу „Черноморец“ (Бургас). Във втория си двубой, обаче, шуменци загубиха от силния състав на ТК „Черно море – Елит“ (Варна) с 1:4. В решителната среща за влизане на полуфинала отборът на ТК „Шумен“, след изключително драматичен и оспорван мач, се наложи с 3:2 над софиянци от ТК „18:82“.

На полуфинала децата от ТК „Шумен“ играха срещу домакините от ТК „Плевен 90“, които по-късно станаха и шампиони на държавното отборно първенство. Младите шуменци много трудно загубиха с 2:3.

Доста драматичен се оказа и мачът за третото място, в който съставът на ТК „Шумен“, след като допусна отборът на ТК „Албена“ (Пловдив) да му поведе с 2:0, в крайна сметка обърна резултата в своя полза и победи с 3:2. Така шуменци се окичиха с бронзовите медали, а зад тях в класирането останаха най-големите тенис центрове у нас – София, Пловдив, Бургас...

На финала ТК „Плевен 90“ се наложи с 3:2 над „Черно море – Елит“ (Варна).

Двамата млади и много успешни треньори в ТК „Шумен“ Богомил Радославов и Никола Василев вчера коментираха, че са изключително доволни от своите млади възпитаници. „Те се раздадоха докрай във всички срещи от държавното отборно първенство – споделиха треньорите. - Всеки състезател допринесе за доброто представяне на отбора. И от колегите в Плевен получихме много добра оценка за добре свършената от нас работа!“

Сега предстоят индивидуални изяви на още двама млади състезатели от ТК „Шумен“. От 8 до 10 септември в Плевен Берк Шакир ще участва в турнира „Мастърс“, където ще играят 16-те най-добри тенисисти в България на възраст до 8 години. А Норис Карагьозян ще се представи в турнира „Мастърс“ в София на кортовете на ТК „Дема“, където ще спорят за титлата 16-те най-добри български тенисисти до 10 години.

Пламен ГЕОРГИЕВ, 30 Ноември -0001 00:00, 269 прегледа

Рубрики

Общини

Страници