ЗА ШУМЕН

новините сега и веднага

Свързани новини

ХК „Шумен 98“ ще защитава трофея си по плажен хандбал у дома

снимка: Шуменката Десислава Стефанова (с топката) при поредната си атака.

Женският отбор на ХК „Шумен 98“, който през миналото лято триумфира с купа „България“ по плажен хандбал, ще защитава трофея си като домакин за втори път на финалния турнир, насрочен за този уикенд на покрития с пясък терен в комплекс „Аква свят“.

Общо девет отбора – пет мъжки и четири женски, ще се включат в турнира, организиран от Българската федерация по хандбал. В последния момент, поради организационни проблеми, от участие се отказа миналогодишният носител на купата при мъжете „Локомотив“ (Варна).

Според регламента, участниците ще играят по системата „всеки срещу всеки“, като отборите с най-добър актив ще спечелят купа „България“ по плажен хандбал за 2017 г. Финалният турнир ще бъде открит в 9.30 часа на 19 август (събота) с мача при мъжете между „Шумен 61“ и „Раховец 2008“ (Горна Оряховица). За 12.10 часа е насрочена срещата на домакините с другия представител от Горна Оряховица – отбора на „Локомотив“. На следващия ден – 20 август (неделя) от 10.00 часа мъжкият тим на „Шумен 61“ ще играе срещу „Железничар“ (София), а от 12.40 часа е последната му среща – с „Добруджа“ (Добрич).

Програмата на жените предвижда съставът на ХК „Шумен 98“ да играе в събота от 10.50 часа срещу „ПТГ Панагюрище“, а от 16.50 часа – с „Ники спорт“ (Сливница). В неделя шуменки ще играят последния си мач от 12.00 часа срещу „Панагюрище“. За 14.00 часа е предвидено закриването на турнира и връчването на наградите на заелите призови места.

Пламен ГЕОРГИЕВ, 13 Август 2017 16:08, 960 прегледа

Рубрики

Общини

Страници