ЗА ШУМЕН

новините сега и веднага
ШУМЕНСКА ЗАРЯ®
вашият вестник

Свързани новини

Женският отбор на Шумен за втори път триумфира с купа „България“ по плажен хандбал

снимка: Отборите на Шумен – жени и мъже, се представиха много добре като домакини на финалния турнир по плажен хандбал за купа „България“, като се класираха, съответно, на първо и второ място.

Женският отбор на Шумен за втори път премина като „пясъчна буря“ над конкуренцията си във финалния турнир по плажен хандбал и отново триумфира с купа „България“ за 2017 г.

В спора за трофея се включиха четири състава, които играха по системата „всеки срещу всеки“ на покрития с пясък терен в шуменския комплекс „Аква свят“. В събота тимът на домакините стартира с трудна победа над „ПТГ Панагюрище“ с 2:1 (след изпълнение на дузпи), а после преодоля с 2:0 пратеничките на „Ники спорт“ от Сливница. В неделя шуменки допуснаха загуба с 1:2 от „Панагюрище“, но се класираха първи благодарение на това, че преди това съставът на „Панагюрище“ победи с 2:1 съгражданките си от „ПТГ Панагюрище“, които останаха втори. На трето място се класира „Ники спорт“, а на четвърто - „Панагюрище“.

В турнира при мъжете лидерската позиция в крайното класиране зае отборът на „Раховец 2008“ от Горна Оряховица, който в първия си мач победи с 2:0 състава на Шумен. След това домакините спечелиха останалите си два мача – срещу „Добруджа“ (Добрич) с 2:1 и срещу „Локомотив“ (Горна Оряховица) с 2:0, което ги постави на второ място в класирането. Трети са „Локомотив“, четвърти - „Добруджа“.

Георги Андреев, член на управителния съвет на Българската федерация по хандбал, връчи купи и грамоти на индивидуалните и на колективните призьори. При мъжете за най-добър вратар беше отличен Георги Маринов, а за най-атрактивен състезател – Петко Петков от Шумен. При жените приза за най-добър вратар отнесе Фатме Юксел от Шумен, а за най-атрактивна състезателка беше обявена Ангелина Симеонова от „ПТГ Панагюрище“. В идеалната осмица при мъжете влязоха Михаел Иванов и Ангел Ангелов от Шумен, а при жените сред най-добрите бяха определени шуменките Ирене Иванова и Диляна Христова.

По време на финалния турнир в Шумен беше теглен и жребият за държавното първенство по плажен хандбал за 2017 г., което ще се състои в черноморския курортен комплекс „Албена“. Мъжкият отбор на Шумен попадна в група „Б“ в компанията на „Албатрос“ (Бургас), „Асти 91“ (Хасково), „Раховец 2008“ (Горна Оряховица) и „Калиакра“ (Каварна). Женският тим на Шумен пък е сред двата отбора от едноименния град - „Панагюрище“ и „ПТГ Панагюрище“. В държавното първенство по плажен хандбал при девойките участва и отборът на „Васил Левски“ (Нови пазар), който ще играе в една група със „Свиленград“, „Ники спорт“ (Сливница), „Хасково“ и „Панагюрище“.

Пламен ГЕОРГИЕВ, 21 Август 2017 18:08, 363 прегледа

Рубрики

Общини

Страници