ЗА ШУМЕН

новините сега и веднага
ШУМЕНСКА ЗАРЯ®
вашият вестник

Свързани новини

Бойците на СК „Шуменска крепост“ се завърнаха с медали от Евро 2017 в Македония

Четиримата млади национали от СК „Шуменска крепост“, които участваха в Европейското първенство по кик бокс за кадети на WAKO в македонската столица Скопие, се завърнаха с медали. „Те дадоха всичко от себе си и играха със самочувствие на ринга – сподели вчера клубният президент и техен личен треньор Галин Методиев. - Много съм доволен от нашето представяне! Благодаря на спонсора на клуба Веско Василев от фирма „VIVA Plast“, който за пореден път ни подкрепи, за да представим успешно Шумен и България на Евро 2017!“

При юношите старша възраст в стила „лоу кик“ бойците на СК „Шуменска крепост“ спечелиха бронзови медали. В категория до 71 кг по лекарска препоръка, след контузия на десния глезен, Никола Николов бе принуден да пропусне полуфиналната си среща. На крачка от финала се оказа и Димитър Стоянов. В категория до 63.5 кг, след много мъжка игра, той отстъпи по точки на актуалния световен шампион от Русия в полуфиналния си мач.

В най-трудния стил К-1 младите шуменци се окичиха със сребърни отличия. С титлата европейски вицешампион се завърна в Шумен Полина Галинова. При девойките младша възраст тя се състезава в по-горната за нея категория „плюс 60 кг“, където на финала срещна представителката на Русия Анастасия Богомолова. След равностойна игра през трите рунда в крайна сметка съдиите дадоха своите предпочитания към рускинята. До последния гонг се бори за титлата и Виктор Иванов. В категория до 54 кг при юношите младша възраст той бе равностоен на чеченеца Магомед Шамсаев от тима на „сборная“, но и в този двубой съдиите посочиха за победител състезателя на Русия.

При своя дебют на международния ринг Радослав Радков от СК „Авитохол“ (Нови пазар) завоюва сребърен медал от Евро 2017 в Македония. При най-тежките в стила „фул контакт“ той игра финалния си мач срещу Ахмед Ахмедов от Русия. След края на трите рунда за победител бе обявен руския боец.

Пламен ГЕОРГИЕВ, 10 Септември 2017 16:09, 813 прегледа

Рубрики

Общини

Страници