ЗА ШУМЕН

новините сега и веднага
ШУМЕНСКА ЗАРЯ®
вашият вестник

Свързани новини

Японски инструктори водиха тренировъчен лагер по карате в Шумен

снимка: Сенсей Даниел Димитров (отляво надясно), семпай Юка Мороиши, сенсей Кента Мори и сенсей Тихомир Тотев водиха практическите занятия в залата по време на лагера в Шумен.

От 6 до 8 септември 2017 г. в град Шумен се проведе тренировъчен лагер по карате шинкиокушин под ръководството на сенсей Кента Мори - III дан (победител на 20-тия шампионат на Япония по категории в средна категория, победител на 27-мия шампионат на Япония по категории в тежка категория, бронзов призьор от 42-рия Абсолютен шампионат на Япония, бивш състезател от японския национален отбор и личен ученик на шихан Кенджи Мидори), семпай Юка Мороиши - I дан (бронзова медалистка от шампионата на Япония по фулконтактно карате при жените в леката категория, национална състезателка на Япония) и сенсей Тихомир Тотев - IV дан (старши треньор на националните отбори за юноши и девойки и кадети и кадетки).

„В лагера участваха около 100 каратисти от СК „Киокушин“ (Шумен) и филиала на клуба във Велики Преслав, СК „Киокушин“ (Севлиево), СК „Киокушин“ (Нови пазар) и СК „Русе“ - сподели сенсей Даниел Димитров – III дан, главен инструктор в шуменския клуб. - Тренировките включваха кихон (базова техника), идо гейко (техника в движение), кондиционна подготовка и кумите (спаринг). В паузата между занятията гостите от Япония се запознаха със забележителностите на нашия роден край. Тренировките протекоха в изключително приятелска атмосфера и в тях всички участници в лагера имаха възможност да се докоснат до майсторството на японските инструктори. Сенсей Кента Мори и семпай Юка Мороиши оставиха незабравими спомени в сърцата на всички трениращи карате шинкиокушин в Шумен.“

След това лагерът продължи с още тридневни занятия в град Севлиево, където заедно с домакините взеха участие в тренировките и сенсей Даниел Димитров - III дан и състезатели от СК „Киокушин“ (Шумен).

„Нашите каратисти се прибраха в Шумен обогатени с много нови приятели и натрупани впечатления - допълни сенсей Даниел Димитров. - И сега те продължават с подготовката си за съвместната тренировка на клубовете по бойни спортове, която ще се състои на 16 септември (събота) от 16.00 часа на Ученическия стадион „Цоньо Василев“. Тази съвместна тренировка се превърна в традиция за всички състезатели по бойни изкуства в Шумен.“

Същевременно тренировките по карате шинкиокушин се провеждат всеки ден от 19.00 до 21.00 часа във външния физкултурен салон на ППМГ „Нанчо Попович“.

Пламен ГЕОРГИЕВ, 10 Септември 2017 16:09, 897 прегледа

Рубрики

Общини

Страници