ЗА ШУМЕН

новините сега и веднага

Свързани новини

„Зад медалите стоят много усилия, труд и взаимна подкрепа”

снимка: Вицешампионите от Европейското първенство по кикбокс от Македония Полина Галинова и Виктор Иванов (вдясно) и бронзовите медалисти Никола Николов (вляво) и Димитър Стоянов (вторият отляво) и техният треньор Галин Методиев, който е и президент на СК „Шуменск

Четиримата шампиони от СК „Шуменска крепост”:

 

„Зад медалите стоят много усилия, труд и взаимна подкрепа”

 

„Зад медалите стоят много усилия, труд и взаимна подкрепа в спортната зала. Доволни сме от представянето на клуба. Амбициите ни са да завоюваме още по-високи постижения на ринга”. Това заявиха четиримата състезатели на СК „Шуменска крепост”, които защитиха честта на България и Шумен на Европейското първенство по кикбокс за кадети, провело се от 2 до 10 септември в македонската столица Скопие. Шампионите са Полина Галинова – К1, девойки младша възраст, 60 кг. (сребърен медал), Виктор Иванов – К1, юноши младша (сребърен медал), Димитър Стоянов – лоу кик, юноши старша, 63.5 кг., 54 кг. (бронзов медал) и Никола Николов – лоу кик, юноши старша, 71 кг. (бронзов медал).

Техният треньор Галин Методиев, който е и председател на СК „Шуменска крепост”, е удовлетворен от резултатите на шуменските бойци. „Много съм доволен. В кикбокса има доста по-опитни хора с по-дълъг стаж, а ние за кратко време сглобихме страхотен екип, който показа и занапред ще показва високи постижения на ринга. По принцип българите сме издръжливи и силни хора. Духът ни е много силен. Затова в СК „Шуменска крепост” винаги говорим, че пред всяка една спортна битка трябва да си спомним кои сме ние и колко славно минало има България. Да се гордеем, че сме шуменци, защото тук се намират първите български столици и оттук започва родината ни. И в крайна сметка да покажем на света, че сме наследници на мъже, които храбро са защитавали тази страна”, изтъкна Галин Методиев. По неговите думи, родолюбието мотивира бойците на ринга. „Видях ги. В очите им гореше един пламък, който не угасна до последната секунда”, каза още Галин Методиев.

Амбициите на шуменските лъвчета е да постигнат по-високи постижения. Днес и четиримата шампиони тръгват на училище. Всеки от тях ще трябва да намери достатъчно време за уроците и тренировките. „Едното не пречи на другото. Напротив, спортът ни помага в оформянето на характерите. При нас има дисциплина и уважение към по-възрастните, което не се забелязва у другите ни съученици”, каза Полина Галинова. Тя сподели, че на европейското в Македония е нямало състезателка в нейната категория, поради което се е наложило да играе в по-тежка категория. Съперничката й била по-силна и победила, което пък дава силна мотивация на Поли да продължи с повече хъс и кураж още на предстоящото Балканско първенство.

Вицешампионът от европейското в Македония Виктор Иванов изрази задоволство от представянето на шуменския екип. „Следващия път обаче 100 процента ще изисквам повече от себе си”, призна той. Като мотивация за това Виктор посочи желанието си да защити честта на България, Шумен и клуба.

Бронзовият медалист Димитър Стоянов определи турнира в Македония като много силен. „Показахме, че можем да постигнем много и да се развиваме занапред. Винаги съм нахъсан преди да изляза на ринга, защото първо трябва да дадеш от себе си, за да получиш. Смятам, че мога да постигна по-високи върхове в спорта”, категоричен бе Димитър.

Носителят на бронзов медал Никола Николов смята, че шуменските бойци са тренирали усилено, поради което са успели да защитят честта на родината си и СК „Шуменска крепост”.

Треньорът Галин Методиев е сигурен, че бойците ще постигнат много, благодарение на упорития труд в залата и подкрепата, която си оказват един другиго. Той благодари от сърце за помощта на отбора и специално на световните шампиони по кикбокс и муай тай Християн Тотев и Пламен Борисов, на състезателите Иван Иванов, Галин Ганев, както и на целия екип на СК „Шуменска крепост”. Галин Методиев отправи благодарности също и към сенсей Даниел Димитров - инструктор в спортен клуб „Киокушин” в Шумен, както и на националните треньори Красимир Кирилов, Красимир Николов, Миодраг Йотич, генералния секретар на Федерацията по кикбокс Мария Бомбова.

„На Европейското първенство по кикбокс показахме, че българите сме единни и силни”, подчерта Галин Методиев. А младите шампиони си пожелаха успешна учебна година и нови победи на ринга.

Велмира СТЕФАНОВА, 14 Септември 2017 16:09, 901 прегледа

Рубрики

Общини

Страници