ЗА ШУМЕН

новините сега и веднага
ШУМЕНСКА ЗАРЯ®
вашият вестник

Свързани новини

Бойци на СК „Шуменска крепост“ триумфираха с балкански шампионски титли

снимка: Полина Галинова спечели шампионска титла на балканското първенство по кик бокс в стила „лоу кик“ в град Будва, Черна гора. Снимка Личен архив

Младите национали от СК „Шуменска крепост“ Полина Галинова и Иван Иванов триумфираха с шампионските титли на завършилото днес в Черна гора Балканско първенство по кик бокс в стиловете „лоу кик“ и „киклайт“ за юноши и девойки старша възраст, за мъже и жени.

На ринга в морския курорт на адриатическото крайбрежие Будва двамата ни бойци не оставиха никакви надежди на своите съперници. В първата си среща Полина Галинова победи съперничка от Турция, която два пъти изпадна в нокдаун. Във финалната битка шуменката спечели срещу състезателка от Сърбия, която е актуалната европейска шампионка след първенството преди броени дни в Македония. Така „красивата терминаторка на ринга“, както наричат Поли, спечели златен медал в стила „лоу кик“ в категория до 60 кг при девойките старша възраст. Това престижно отличие тя прибави към досегашните си успехи в стила „К-1“ - шампионска титла от световното първенство в категория до 60 кг за девойки младша възраст в Дъблин (Ирландия), две вицешампионски - на Евро-2017 в Македония в категория „плюс 60 кг“, и на балканското през миналата година в Сърбия.

Иван Иванов, който се състезава в стила „лоу кик“ в категория до 86 кг при мъжете, също ще се завърне със златен медал. В първия си двубой той нокаутира съперника си от Босна и Херцеговина. Вчера на финала спечели по точки срещу другия представител от същата балканска държава.

Президентът на СК „Шуменска крепост“ и личен треньор на двамата бойци Галин Методиев сърдечно благодари на националните наставници Красимир Колев и Миодраг Йотич, на генералния секретар на Българската конфедерация по кик бокс и муай тай Мария Бомбова, както и на спонсора на клуба Веско Василев, които помогнаха на младите ни национали да представят Шумен и България на балканското първенство в Черна гора.

Пламен ГЕОРГИЕВ, 24 Септември 2017 15:09, 248 прегледа

Рубрики

Общини

Страници