ЗА ШУМЕН

новините сега и веднага
ШУМЕНСКА ЗАРЯ®
вашият вестник

Свързани новини

„Посвещаваме златните медали на приятелите от СК „Шуменска крепост” и България”

Балканските шампиони по кикбокс Полина Галинова и Иван Иванов:

 

„Посвещаваме златните медали на приятелите от СК „Шуменска крепост” и България”

 

„Посвещаваме златните медали на приятелите от СК „Шуменска крепост”, на нашия Шумен и на България. Сърдечно благодарим на всички за подкрепата, без която един спортист не може да покори върховете. Благодарности за нашия треньор Галин Методиев и националните треньори Красимир Кирилов, Красимир Николов, Миодраг Йотич, Доброслав Добрев, генералния секретар на Федерацията по кикбокс Мария Бомбова. И на нашите фенове за тяхната обич”. Това заявиха състезателите на СК „Шуменска крепост“ Полина Галинова и Иван Иванов, които защитиха честта на родината и спечелиха шампионските титли в своите категории на Балканското първенство по кикбокс в Черна гора.

„Щастлива съм, че успях да постигна това, за което бях отишла на Балканското първенство по кикбокс и да зарадвам моя баща. Много исках да се състезавам. На полуфинала играх с една туркиня, а на финала се срещнах със състезателка от Сърбия, която преди това на турнир в Унгария ме беше надвила. За мен беше голямо предизвикателство да победя европейската шампионка по кикбокс за девойки старша възраст. Подготвих се много добре. Знаех, че трябва да бия. И го направих ”, каза Полина Галинова. Тя сподели, че по време на цялото състезание нейният съотборник Иван й е помагал много. „Беше ми като треньор. Знаеше как да ме мотивира, какво да ми каже преди мача и по време на играта. Винаги съм казвала, че в СК „Шуменска крепост” ние сме едно голямо семейство и се подкрепяме взаимно. Затова успяваме”, каза Поли. Първият, който разбрал за балканската титла, бил нейният баща и треньор Галин Методиев. Докато слизала от ринга вече като балканска шампионка, телефонът на Поли звъннал. „Сякаш беше почувствал какво се случи. Много се зарадва, защото знаеше, че съперничката ми е много силна. Но тате вярва в мен”, сподели Поли. Тя вече се готви за републиканското първенство по кикбокс, което ще се проведе другата седмица.

Иван Иванов победи босненец във финалния мач на Балканското първенство по кикбокс. „Той беше наблюдавал внимателно играта ми на полуфинала и си бе изградил някаква тактика. В началото това му помогна, но аз намерих начин да го победя. Трябва да имаш много добра подготовка и силен дух, за да успееш. Волята за победа помага изключително много”, сподели Иван. След последния рунд двамата с Поли се обаждат на треньора Галин Методиев. „Много се зарадва и каза, че не е очаквал друго. Знаеше, че ще се справим и двамата”, каза Ванко. Според него, взаимната подкрепа с Поли е изиграла огромна роля за спечелването на шампионските титли. „Наистина в СК „Шуменска крепост” сме като едно семейство и всичко дължим на треньора, на клуба, на приятелите”, сподели балканският шампион по кикбокс. Сега Ванко се подготвя за световното първенство с амбицията да покори и световния връх в кикбокса.

В Шумен балканските шампиони по кикбокс Полина Галинова и Иван Иванов бяха посрещнати с обещаната торта и с много обич. Каквато заслужават.

Велмира СТЕФАНОВА, 27 Септември 2017 17:09, 1560 прегледа

Рубрики

Общини

Страници