ЗА ШУМЕН

новините сега и веднага
ШУМЕНСКА ЗАРЯ®
вашият вестник

Свързани новини

Бойците на СК „Шуменска крепост“ триумфираха с отборната титла в стила „лоу кик“ в Габрово

снимка: Групата на СК „Шуменска крепост“ спечели в габровската зала „Орловец“ 14 медала, от които осем златни отличия. Снимка Личен архив

Както повелява традицията, бойците на СК „Шуменска крепост“ отново се представиха много впечатляващо на ринга и обраха медалите в завършилото в Габрово държавно първенство по кик бокс в стиловете „К-1“, „лоу кик“ и „фул контакт“. В състезанието се включиха 155 участници от 29 клуба на Българската конфедерация по кик бокс и муай тай.

В стила „лоу кик“ с отборната титла триумфира президентът на СК „Шуменска крепост“ Галин Методиев.

С шуменски финал завърши двубоят в категорията при най-тежките в стила „лоу кик“ на юношите старша възраст, където Денис Ебазеров спечели златното отличие с минимална разлика срещу дебютанта на ринг Атанас Стайков.

Актуалната световна и балканска шампионка Полина Галинова се окичи с поредния си златен медал, след като постигна категорична победа с 3:0 съдийски гласа срещу Теодора Динкова от „Ахил“ (Варна) на финала в категория до 60 кг при девойките младша възраст.

Със злато триумфира и Димитър Стоянов, който в категория до 63.5 кг в стила „лоу кик“ при юношите старша възраст победи във финалната си среща Петър Ангелов от „Иккен“ (София).

В същата категория, но при юношите младша възраст, Георги Атанасов стана първенец, след като спечели в последния си много оспорван мач срещу Венцислав Бъчваров от „Самурай“ (Бургас).

В същата възрастова група, но в категория до 51 кг, Велизар Димов надделя с 2:1 съдийски гласа над Атанас Улучев от „Самурай“ (Бургас) и се изкачи най-високо на почетната стълбичка.

С шампионско звание се завърна от Габрово и Евгени Ангелов, който в спора за титлата при юношите младша възраст победи Симеон Кръстев от „Боил“ (Варна) в категория до 75 кг. На трета позиция с бронзов медал остана Иван Николов от СК „Авитохол“ (Нови пазар).

При юношите старша възраст златни медали заслужиха Никола Николов в категория до 71 кг в стила „лоу кик“ и Станислав Пенев при най-тежките в категория „плюс 91 кг“ в стила „К-1“.

Състезателят на СК „Авитохол“ Радослав Радков също се завърна с шампионска титла в Нови пазар. В категория до 81 кг при юношите младша възраст в стила „фул контакт“ той победи на финала Григор Тодоров от „Аякс“ (Бургас).

Със сребърни медали завършиха първенството Атанас Стайков и Тунай Джамил, който отстъпи с 1:2 съдийски гласа срещу Васил Пиларски от „Топ файтърс“ (Пловдив) в категория до 81 кг при юношите старша възраст. В стила „лоу кик“ със сребро се завърна и Мирослав Георгиев в категория до 71 кг при мъжете в клас „Б“. На четвъртфинала той отказа още в първия рунд Иван Ангелов от Свищов, после елиминира Мартин Ленков от „Скорпион“ (Плевен), а на финала отстъпи с минимална разлика срещу Калоян Калоянов от „Аякс“ (Бургас).

С бронзови отличия приключиха Сава Карастоянов в категория до 81 кг при мъжете в стила „К-1“ в клас „А“, а в стила „лоу кик“ при мъжете в клас „Б“ - Мирослав Стойков в категория до 71 кг и Марин Вълчев в категория до 67 кг.

Балканският шампион Иван Иванов, който празнува рождения си ден по време на първенството в Габрово, се оказа, че няма съперници в клас “А“ при мъжете в категория до 91 кг, и се нареди сред зрителите в зала „Орловец“.

Треньорският щаб, начело с клубния президент Галин Методиев, и помощници световните шампиони Християн Тотев и Пламен Борисов, заедно с Галин Ганев, имаха повод да бъдат доволни от представянето на своите възпитаници на ринга.

Пламен ГЕОРГИЕВ, 09 Октомври 2017 15:10, 348 прегледа

Рубрики

Общини

Страници