ЗА ШУМЕН

новините сега и веднага
ШУМЕНСКА ЗАРЯ®
вашият вестник

Свързани новини

Фикрет Индже направи дарение на детска градина „Латинка“

снимка: Бизнесменът Фикрет Индже сред малчуганите на детска градина „Латинка“.

В навечерието на Деня на шуменските дарители – 6 декември, собственикът на „Алкомет“ АД и почетен гражданина на Шумен Фикрет Индже прояви поредната си щедрост към най-малките жители на града под Илчов баир. Известният бизнесмен направи дарение, с което обнови изцяло леглата на малчуганите в детската градина „Латинка“. По този повод в детското заведение се състоя специално тържество. В присъствието на Фикрет Индже и на Йорданка Димитрова – старши експерт предучилищно образование в община Шумен, децата, облечени в народни носии, изнесоха музикално-танцова програма. Те поздравиха своите гости и с химна на детска градина „Латинка“.

„Благодаря на фирма „Алкомет“ и специално на г-н Фикрет Индже – заяви директорът на ДГ „Латинка“ Яна Жечева. - Днес ние всички сме щастливи да имаме по-красива среда, да живеем в по-здравословна и по-модерна обстановка!“

„Между тези прекрасни деца съм много развълнуван – сподели и Фикрет Индже, като уточни, че за първи път посещава детска градина „Латинка“. - Децата са много красиви в тези носии с прекрасни български мотиви. Нека да имат шанса да живеят в една по-добра страна!“

Фикрет Индже и Яна Жечева символично прерязаха трикольорната лентичка към новите легла на децата от група „Шарена дъга“. Присъстваха още родители и близки на малчуганите. Водещ на тържеството беше Живко Жечев.

През тази учебна година се навършват 65 години от обявяването на детска градина „Латинка“. Сградата, където се помещава тя, е дарение от шуменския благодетел Жечко Попов. Не случайно адресът на градината в Шумен се намира на улиците „Жечко Попов“ и „Любен Каравелов“. Някога тук е била Първа мъжка гимназия, а по-късно помещенията се ползвали от училището за медицински сестри. От 1953 г. сградата е обявена за детска градина с две групи, а първият директор на „Латинка“ е била Просвета Бончева. Сега в ДГ „Латинка“ се възпитават 120 деца на възраст 4-5 години, разделени в пет групи. Леглата, които бяха обновени с дарението на Фикрет Индже, преди са били много стари, двуетажни и са били почти на възрастта на самата детска градина.

Пламен ГЕОРГИЕВ, 28 Ноември 2017 09:11, 773 прегледа

Рубрики

Общини

Страници