ЗА ШУМЕН

новините сега и веднага

Свързани новини

Християн Тотев и Пламен Борисов триумфираха с шампионски евротитли по муай тай

снимка: Шуменските бойци Християн Тотев (вляво) и Пламен Борисов отново стъпиха на европейския връх. Снимка Личен архив

Съвсем очаквано елитните бойци на СК „Шуменска крепост“ Християн Тотев и Пламен Борисов се завърнаха с шампионски титли от участието си в Европейското първенство по муай тай, което се състоя в столицата на Беларус Минск. На ринга се явиха състезатели от петнадесет държави в Стария континент, а нашите национали от Българската конфедерация по кик бокс и май тай спечелиха общо пет медала – три златни и два сребърни.

Двамата шуменци се биха в най-тежките категории при мъжете и постигнаха по три последователни победи. В категория до 91 кг Християн Тотев не остави никакви надежди на своите съперници по пътя към златното отличие – той елиминира представители на Армения, Дания и Гърция. Така Криско, както го наричат неговите приятели, стана за четвърти пореден път шампион на Европа, а в актива си той има и две световни титли. В Минск бе първата му международна изява за тази година след продължителна пауза извън ринга, заради контузия. В категория „плюс 91 кг“ Пламен Борисов преодоля съпротивата на състезатели от Италия, Испания и на Русия. За него това беше третото шампионско изкачване на европейския връх, а същевременно той е актуалният световен лидер по муай тай сред най-тежките на планетата.

„Криско и Пламен направиха поредното си силно представяне – сподели вчера техният личен треньор в СК „Шуменска крепост“ Галин Методиев. - То е пряк резултат от много здравата им подготовка, както в нашия клуб, така и в националния отбор. Благодаря на селекционера Николай Атанасов и на генералния секретар на нашата конфедерация Мария Бомбова, които полагат усилия България да бъде сред водещите държави по муай тай в Европа!“

Пламен ГЕОРГИЕВ, 07 Декември 2017 16:12, 165 прегледа

Рубрики

Общини

Страници