ЗА ШУМЕН

новините сега и веднага
ШУМЕНСКА ЗАРЯ®
вашият вестник

Свързани новини

Най-добрите в шуменския спорт получиха признание

снимка: Тошко Йорданов

 

За втори път носител на наградата „Приемственост“, учредена от вестник „Шуменска заря“, стана красивата терминаторка на ринга Полина Галинова

 

На тържествена церемония вчера в концертната зала на общинския Младежки дом се състоя традиционното награждаване на най-добрите спортисти, треньор и отбор за 2017 година, както и бяха връчени специални призове. Сред официалните гости на церемонията бяха кметът на община Шумен Любомир Христов, областният управител проф. Стефан Желев, председателят на общинския съвет проф. Борислав Беджев, заместник-кметовете на община Шумен Найден Косев и Росица Антонова, главният експерт в Министерството на младежта и спорта Красимир Събев, олимпийският шампион и треньор на националния отбор по вдигане на тежести Иван Иванов.

„Благодаря на всички спортисти, които представят нашия град, като карат България да говори за Шумен, като карат светът да говори за България и за нашия град – подчерта в приветствието си кметът на община Шумен Любомир Христов. - Знаем, че сме ви длъжници. Ние ще се опитаме да ви помагаме. Догодина тази церемония ще бъде в новата зала „Арена Шумен“, ще ремонтираме и зала „Плиска“.“

Красимир Събев прочете поздравителен адрес от името на министъра на младежта и спорта Красен Кралев.

Община Шумен отличи около петдесет млади спортни таланти, предложени от клубовете.

Индивидуални призове получиха реферът Станислав Тодоров, който вече три пъти е обявен за най-добър футболен съдия на България, за принос в развитието на шуменския футбол, лекоатлетката Каролина Николова за ветеран-спортист, която е балкански шампион на 800 м, както и председателят на футболния клуб за хора с увреден слух Али Мехмед.

Традиционната награда „Приемственост“, учредена преди четири години от вестник „Шуменска заря“, за втори път получи красивата терминаторка на ринга Полина Галинова от СК „Шуменска крепост“. Тя е състезателка по кик бокс и през 2017 г. спечели бронзов медал в стила „лоу кик“ в турнира за Световната купа в Унгария, стана европейска вицешампионка в кадетки в Македония в стила К-1, балканска шампионка в стила „лоу кик“ за девойки старша възраст в Черна гора, шампион е на България за девойки младша възраст в стиловете К-1 и „лоу кик“ и вицешампионка от държавното първенство по муай тай за жени. Полина е на 16 години и сега е ученичка в 11 клас в СУ „Панайот Волов“ в Шумен.

Ето и класацията на Топ 10 на най-добрите спортисти за 2017 г.: 1. Пламен Борисов – кик бокс и муай тай 2. Любомира Николова - карате 3. Каан Шюкри - карате 4. Иван Иванов – кик бокс 5. Димитър Димитров – карате 6. Иван Славчев - фехтовка 7. Здравко Димитров – ММА 8. Трифон Илиев – лека атлетика 9. Енгин Мустафа – карате 10. Диан Минчев – вдигане на тежести N 1 Пламен Борисов от СК „Шуменска крепост“ има три шампионски титли при мъжете в категория „плюс 91 кг“ - от световното първенство по муай тай в Тайланд, от европейското по муай тай в Беларус и от държавното първенство. N 2 Любомира Николова от СКК „Киокушин-Шумен“ е европейска шампионка по карате за жени в Полша и бронзова медалистка от Световното първенство за девойки до 21 години в Румъния. N 3 Каан Шюкри от СК „Киокушин“ е европейски първенец за юноши по карате и национален шампион на България в същата възрастова група.

За най-добър треньор на годината за пети път беше обявен наставникът на СК „Шуменска крепост“ Галин Методиев.

За най-добър отбор на годината беше определен женският хандбален тим на ХК „Шумен 98“.

В рамките на тържеството, с атрактивни демонстрации се представиха каратистите от СК „Киокушин“ и мажоретките от СКХГ „Ритмик“. В програмата се включиха още певици от Студио „Стани звезда“, КСТ „Фея данс“, танцова формация „Емоушън“.

Пламен ГЕОРГИЕВ, 22 Декември 2017 16:12, 761 прегледа

Рубрики

Общини

Страници