ЗА ШУМЕН

новините сега и веднага
ШУМЕНСКА ЗАРЯ®
вашият вестник

Свързани новини

Fortune със статия за водеща българска компания

Едно от най-големите американски бизнес списания в света – сп. Fortune, публикува статия за българския производител на катерачни стени Walltopia вновия си брой през октомври. 


Поводът за статията е иновативен продукт на компанията, който ще даде силен тласък в развитието на катеренето като спорт. 

Иновацията,  разработена от Walltopia,  позволява чрез стандартни панели да се улесни самостоятелното сглобяване на стени, като фитнес салони, спестявайки пари за монтьори. „Ако имате същото платно, можете да нарисувате същата „картина“, казва в интервю за списанието главният дизайнер на Walltopia, Васил Шарланов. 

Новият вид стени ще промени изцяло катерачната индустрия (която в момента надхвърля 150 млн. долара). Българската компания вече подписа договор за поставянето на 30 от 50 стени в Китай за 50 млн. долара. 

„Стените са едни от най-добрите на пазара, а с проектите се занимават творчески екипи, които се стараят за запазят маршрутите свежи и интригуващи“, пише сп. Fortune. 

Walltopia e световен лидер в производството на катерачни стени, с над 1300 проекта в 50 държави. През август компанията се сдоби и с нови инвеститори сдоби с нови инвеститори - BlackPeak Capital и China–CEE Fund, като целта на създаденото партньорство е да подкрепи развитието на компанията в производството и продажбата на иновативни спортно-развлекателни съоръжения. 

В началото на септември компанията стартира строителството и на нов на развоен център в "Икономическа зона София - Божурище" чрез дъщерното си дружество “Climbmat”. Административната и складовата част е с площ от почти 17 500 кв. м, а инвестицията е в размер на 3,17 млн. лева. Окачва се сградата да бъде завършена през следващата година.

Alex Conev, 02 Октомври 2015 22:10, 305 прегледа

Рубрики

Общини

Страници