Традиционна ловна вечеринка събра ловците на сдружение „Балкан 2001“

автор: Пламен ГЕОРГИЕВ
2019-02-22 17:22:00
Любопитно | Каспичан | преглеждания: 2086

На вечеринка в Каспичан се събраха членовете на ловно-рибарското сдружение „Балкан 2001“, като спазиха една близо 20-годишна традиция да отчитат края на поредния ловен сезон.

Специални гости на тържеството бяха Даниел Тошков – главен секретар на Националното ловно-рибарско сдружение „Съюз на ловците и риболовците в България“, кметът на община Никола Козлево Ешреф Реджеб, който е и председател на ловно-рибарското сдружение „Глиган“, кметът на община Каспичан Милена Недева, която е и ловец в дружинката на село Кюлевча, председателят на общинския съвет в Каспичан Анелия Ангелова, директорът на Държавното горско стопанство в Нови пазар инж. Павлинка Хинева, ръководителят в управленския екип на сдружение „Ловно-рибарско дружество Сокол-Шумен“ Неделчо Ненов и Николай Колев – член на управителния съвет на сдружението и председател на ловно-рибарската дружинка в село Ивански, кметът на село Кюлевча Веселин Тодоров.

Вечеринката беше открита официално от инж. Руси Русев, председател на ЛРС „Балкан 2001“. „Сезонът приключихме успешно!“ - обяви той и подчерта, че в ловните полета на сдружението не е установен случай на африканска чума по дивите прасета, в резултат на взетите превантивни мерки.

„Радвам се, че отново сме заедно и спазваме една дългогодишна традиция“ - заяви кметът на община Каспичан Милена Недева. Тя пожела на ловците здраве, слука и точен мерник, щото „чух за едно диво прасе, което минало през всички ловни дружинки, през всички ловни полета и накрая си заминало по живо, по здраво...“ След тази шега тя връчи награди на най-активните ловци от ловните дружинки в сдружението: село Могила – Атанас Димитров и Веско Благоев, Каспичан – Галин Григоров и Саид Салиев, село Кюлевча – Андрей Димитров и Ангел Славчев, село Марково – Божин Божилов и Диян Живков.

С решение на управителния съвет на сдружение „Балкан 2001“ бяха наградени с грамоти, плакети и материални стимули най-активните ловци, чиято възраст вече надхвърля 80 години. Те се оказаха четирима – Крум Георгиев, Лилян Найденов, Илия Иванов и Драгий Бойчев, който е на 86 години и притежава ловен билет вече 63 години.

Много емоции предизвика и традиционната томбола, в която късметлиите си тръгнаха с четири яребици, три диви патици, два живи фазана, един див заек, пакети с дивечова кайма, картини и ловно снаряжение. Почти половината от късметите заминаха за Никола Козлево. Твърде любопитно се получи, когато бившият журналист във вестник „Шуменска заря“ Кънчо Енчев, а сега страстен ловец и талантлив разказвач на ловни истории, спечели от томболата книгата „125 години история на Шуменската ловна организация“, на която той е... редактор. Председателят на сдружение „Балкан 2001“ инж. Руси Русев пък „отстреля“ с печелившия си билет в томболата дива патица, като по традиция щедро почерпи с домашно приготвените си високоградусови еликсири от различни плодове. Организаторите довериха, че имали идея в наградния фонд да включат и средно голямо диво прасе, но нямали късмета да го срещнат при последния си ловен излет...

Вечеринката продължи до късно с много изпълнения на оркестър „Гала бенд“, много музикални поздрави и много кръшни хора. Специална музикална изненада поднесе за всички талантливият дует на двете чаровни момичета Силвана Ангелова и Арзу Гюнал от вокалното студио „Звездици“ в Каспичан.

Малки обяви

ПРОДАВАМ ПАРЦЕЛ в индустриална зона в Шумен. Телефон 0899 897 527
2020-07-17 12:20:00 2764
ПРЕДЛАГАМ В и К - канализации, къртене. Може и по селата. Телефон 0897 526 330
2020-07-15 09:42:00 11800
ПРОДАВАМ ГАРАЖ на ул. "Васил Друмев" в Шумен. Телефон 0896 80 5858
2020-07-26 11:54:00 29623

Последни новини