„Защото коланите спасяват живот!“

автор: Пламен ГЕОРГИЕВ
2019-03-29 15:00:00
Репортер | Шумен | преглеждания: 4061

Вестник „Шуменска заря“ е медиен партньор на кампанията по безопасност на децата в автомобилите „С предпазен колан на задната седалка“

 

Учениците от първи до четвърти клас в основното училище „Св. св. Кирил и Методий“ в село Царев брод, община Шумен, получиха един от най-важните си житейски уроци по безопасност, когато се возят в автомобил или са на пътя. Всички те знаят, като отличници, че децата до 12 години и с ръст под 150 см задължително трябва да пътуват на повдигаща задна седалка в автомобила и да бъдат „заключени“ с предпазен колан. И всички вече са убедени: „Защото коланите спасяват живот!“

Специални гости в основното училище на село Царев брод бяха доброволците от „Лифтком“ АД, която е сред фирмите-партньори в кампанията „С предпазен колан на задната седалка“. „Включихме се с идеята, че децата на България са най-ценното!“ - подчерта Татяна Кипрова, член на борда на директорите в „Лифтком“ АД, PR и мениджър реклама в дружеството. Тя сподели, че има три деца, като най-малкият сред тях – 4-годишният Владимир, чудесно знае мястото си на задната седалка.

Чаровната и енергична дама беше облечена с фланелка от кампанията, на която надписите бяха повече от показателни: „Децата, сложете си колани! Седнете отзад в колата на специална седалка!“ Г-жа Кипрова директно предупреди: „Ако нямаш седалка с колан отзад, дори и да се возиш в луксозна кола, нищо не може да те спаси.“ Тя уточни, че изрично е настоявала в кампанията да се включат и деца от училищата извън Шумен. Затова посети последователно селата Царев брод, Ивански и Друмево. По всичко личеше, че работи с голямо желание. От „Лифтком“ са осигурили най-много екипи – шест, които да се включат като доброволци. Младите служители във фирмата Глория и Пиер, заедно с инж. Васил Огнянов, разпределени, съответно, в две групи при ученици - от трети и четвърти клас, от първи и втори клас, по един забавен и непринуден начин направиха мултимедийна презентация на кампанията. Лично Татяна Кипрова събра анкетните карти, попълнени от децата. Въпросите в тях бяха свързани с опасностите на пътя и как невръстните ученици да се грижат за своята безопасност. „Дадохте много хубави отговори и все верни“ - обобщиха младите доброволци. А г-жа Кипрова беше впечатлена от самото училище в село Царев брод. „Имам чувството, че това е най-вълнуващото място, което съм посещавала през последните години“ - сподели тя пред директора на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ Тихомир Трифонов, който тази година навършва четвърт век, откакто работи в училището.

Бизнесдамата раздаде подаръци на учениците и демонстрира нагледно в личния си автомобил как някои от тях могат да се возят на повдигаща седалка отзад с предпазен колан. Кампанията по безопасност на децата в автомобилите „С предпазен колан на задната седалка“, която е инициатива под патронажа на президента на Република България Румен Радев, тази пролет ще продължи до 13 април, когато в зала „Арена Шумен“ ще завърши с голям концерт.

Малки обяви

ПРОДАВАМ легло "Приста" с матрак и барче, газова бутилка - 20 литра и нафтова печка. Телефон 0889 194 005
2020-12-01 11:12:00 16228
ДАВАМ ПОД НАЕМ гарсониера в района на Пети полк в Шумен - цена 240 лева. Телефон 0887 38 68 51
2020-12-07 14:05:00 18093
ПРОДАВАМ крава. Телефон 0887 68 74 96
2020-12-02 11:22:00 20690

Последни новини