Редовите социалисти показаха „червен картон“ на Златева, Дъбов и Найденов

автор: заграда.бг
2020-07-28 15:19:00
Общество | преглеждания: 470

Имунната система на БСП изглежда силно задействана и решена да се справи с отдавнашни партийни полуаристократи от кръга "Станишев". По всичко личи, че партията проявява здрав разум и активира очистителни процеси, за да се рестартира организационно.

Припомняме, че неотдавна партийните структури лишиха от делегатско право на идния конгрес сивия кардинал на Станишев - Димитър Дъбов, който не получи подкрепата на собствената си шуменска партийна организация, а така също и бившия военен министър и дългогодишен член на ИБ на БСП - Ангел Найденов не успя да стане делегат на конгреса от Перник. Найденов е съпруг на Манолова, която също е част от тази група. Последният случай е пак от кръга "Станишев-Гергов" - Деница Златева, където последната бе съзнателно отглеждана и последователно инсталирана на различни партийни постове, но също и в изпълнителната и законодателната власт.

Деница Златева е разпознавана с надменно поведение и неукротима амбиция за власт сред редовите социалисти. През годините така и не успя да намери общ език с редовите хора, да си намери партийна структура, да се хареса на обикновените социалисти. Влечението й да бъде в авангарда на управлението беше и е толкова безкомпромисно, че бе решила да остане министър в кабинета Борисов-3, директно от служебния кабинет на Радев. Само отпорът в партията я спря. Докато Станишев и Гергов, явно са я насърчавали. Говори се, че именно Златева като вицепремиер е освободила от финансова отговорност Мирослав Боршош – скандалният шеф на НДК, който бе разследван за съмнително разходване на 4 млн. лева. За това се шушука по партийните организации, където темата за надменното отношение на Златева към съпартийците й не е слизала от дневен ред. Днес за първи път Златева няма да е делегат на предстоящия конгрес през септември. Така реши партийният вот на редовите й съпартийци. Това е силен и оглушителен шамар за тандема „Станишев-Гергов", дошъл от доскоро мълчаливата публика на широките леви маси. Партийците не само са живи, но и подчертано активни, защото именно те порязаха и мераците на Златева да оглави движението на жените социалистки, като й дадоха само 24 гласа – най-скромният вот в състезанието с още три дами. Тя се класира едва четвърта! Опитът й да получи делегатска карта за конгреса от средите на женското социалистическо движение не сполучи, но доста по-позорно били попарени попълзновенията на Златева да получи благословията на социалистите от Хасково и София за конгресно делегатство. И трите знакови примера са ясен сигнал към групата „Станишев-Гергов“, че партията няма да й позволи отново да превземе БСП.

Демократничното отстраняване на Златева, Дъбов, Найденов от редовите социалисти показва, че за БСП е възможен нов път. Не бива да се позволява с деструктивни методи да се завръщат и да спират демократизацията на партията, която въведе Корнелия Нинова с института на прекия избор.

Цялата партия сама ще избере своя лидер!

Малки обяви

Продавам НАФТОВА ПЕЧКА "Супер юг" и казан за нафта - 700 литра, поставка за казана, лейка. Цена - по договаряне. Телефони 054-87 16 60 и 088 77 33 698.
2021-12-31 13:37:00 159792
ПРОДАВАМ десет броя пластмасови БИДОНИ - по 100 литра, втора употреба. Цена - 12 лева за един брой. Телефони 054-871660 и 088 77 33 698.
2021-12-31 09:54:00 159792
"СК-инсталинг" ЕООД предлага ИЗГРАЖДАНЕ НА ГАЗОВИ И ОТОПЛИТЕЛНИ ИНСТАЛАЦИИ. Телефон за връзка 0898370599 Станимир Вълчев
2021-08-16 17:31:00 159792

Последни новини