Социалисти от цялата страна: Провеждаме демократични, прозрачни и честни избори за председател

автор: BIG5
2020-09-03 12:43:00
Общество | преглеждания: 202

Десетки общински структури от цялата страна остро реагират на обвинението на трима от кандидатите за пряк избор в БСП, че организацията на изборите е опорочена, че са „манипулирани списъците” и че „изборът е дълбоко опорочен и по същество уронващ престижа на партията”. В своите позиции те категорично декларират, че са готови да проведат честни избори и констатират, че изразената позиция е обидна за местните структури, които за първи път в историята на партията ще могат честно и свободно да избират своя лидер.

Общинските ръководства приемат подобно твърдение като обида към местните структури, които са отговорни за провеждането на прекия избор и декларират, че са съставили в срок изборните списъци и са определили членовете на СИК-овете. „Когато всички погледи са вперени в нас като едиствената политическа сила, която застава зад българския народ и неговите справедливи искания, една група „наши другари“ разпиляват енергия и време във вътрешно-партийни разправии, с което целят да опорочат най-демократичния пряк избор на председател на БСП. За първи път имаме това право и искаме да го упражни. На нас, редовите членове на БСП, ни е болно да гледаме и да четем в пресата изказвания на тези наши другари, че нещо при нас все не било както трябва. Приятелски огън се сипе и отляво, и отдясно без някой да си дава сметка как се чувстваме ние, редовите членове, ние, които изнасяме всеки един избор на плещете си", се казва в декларацията от Лясковец.

Структурите на партията в Плевен, Левски, Долна Митрополия, Долни Дъбник, Искър и Кнежа казват: „Гарантираме, че на местно ниво процедурата за пряк избор стриктно ще бъде спазена, гарант. за което са не само структурираните общински комисии за провеждане на избора, секционни избирателни комисии, а и волята на редовите членове на Българската социалистическа партия!”.

От общинската структура в Елин Пелин се обръщат към всички социалисти и декларират „пълна подкрепа и готовност за провеждане на вътрешно партийния избор за председател на БСП. Този избор е едно от най-големите достижения на вътрешните демократични промени в БСП, които дават право на всеки редови член да изрази своята воля свободно".

„Желаем прекратяване на братоубийствената и вътрешнопартийна борба за влияние чрез методи, които показват, че не сме един до друг в битката срещу икономическата мафия, която управлява милата ни родина”, се казва в декларация на ОбС на БСП в Хасково.

Във всички декларации местните структури призовават социалистите към активно участие в избора за пряк вот на 12 септември, за да се сложи точка на опитите за вмешателство на външни сили в процесите на партията с цел нейното отслабване и обслужване интересите на олигархично-мафиотското управление на България.

Малки обяви

ДАВАМ ПОД НАЕМ гараж на ул. "Хан Крум" 15 в Шумен - може да се ползва за офис, ателие, магазин или склад. Телефон 0887 733 698
2020-12-31 12:39:00 7539
ДАВАМ ПОД НАЕМ гарсониера в района на Пети полк в Шумен - цена 240 лева. Телефон 0887 38 68 51
2020-12-07 14:05:00 38069
Продавам БУРКАНИ - 3-литрови. Цена 0.40 лева за брой. Телефон 054-871660 и 088 77 33 698
2020-12-31 13:23:00 39414

Последни новини