БТТИК разширява територията на бизнеса

автор: Пламен ГЕОРГИЕВ
2020-09-28 17:29:00

Меморандум за сътрудничество подписаха в Шумен председателят на управителния съвет на Българско-турската търговско-индустриална камара Фикрет Индже и представителят за България и за Югоизточна Европа на Търговско-промишлената палата на Пермска област в Руската федерация Юлия Борисовна Вавилова.

„Идеята е да бъдем един посредник между турския бизнес и интересите му в Русия и обратно – на руския в посока към Турция – обясни изпълнителният директор на БТТИК Венцислав Венков. - Разбира се, българските фирми също могат да се възползват от това сътрудничество, защото Пермска област е почти два пъти по-голяма от България, с изключително богат минерален ресурс и забележителни природни богатства. Чрез сътрудничеството с Пермската палата можем да търсим сътрудничество и с други региони на Русия. В тези времена трябва да се търсят всякакви възможности да се помага на бизнеса” – коментира Венцислав Венков.

ТПП в Перм обединява 1500 фирми, сподели Юлия Вавилова. „Нашият регион е един от най-богатите региони в Русия. На първо място с хора, но имаме големи и много добри природни ресурси. Територията на нашия край е колкото тази на Германия, с население от около 3.5 милиона души. В столицата Перм живеят над 1 милион жители. Дълго време нашият край беше затворен по времето на социализма. Той беше един от най-важните военни региони на Русия. Сега работим по направление на бизнеса активно през последните пет години на територията на балканските страни – в Сърбия, Северна Македония. Наши фирми искат да работят с България и с Турция. Вече имаме хубав опит от работата с български фирми, направихме тук три пътувания от Перм до България и две обратно в Перм с български бизнесмени. Това бяха много успешни пътувания, които доведоха до съвместни договори, вървят проучвания за съвместен бизнес на територията на България, искаме да разширяваме контактите и с Турция през БТТИК. Наши фирми имат много хубави иновативни технологии. Ние сме отворени за всякакви варианти на партньорство. Имаме подкрепата на държавата. Гледаме на България като удобна платформа за многостранно сътрудничество – реално и конкретно” – сподели Юлия Вавилова.

„Преди всичко изключително сме щастливи да бъдем домакини и да посрещнем г-жа Вавилова в нашия офис – заяви Фикрет Индже. - Това е нашата първа среща и искрено вярвам, че отсега нататък ще се срещаме много по-често, а срещите ни ще бъдат ефективни. Русия е изключително голяма страна, а Пермският район е ключово място, където има високи технологии и на тях им се отдава голямо значение. Всъщност, каква е нашата цел с подписването на този меморандум – важна е комуникацията между хората, защото оттам тръгва всичко. С този документ ще положим началото на комуникацията, всяка камара си има своите членове - хора, които работят в различни сектори и браншове. Ние вярваме, че нашите бизнесмени и бизнесмените от Перм, както и от Турция, ще могат да реализират много добри проекти. Естествено, предстои етап на опознаване и, дай Боже, след приключване на този период на пандемия – аз лично искам да посетя Перм и ще бъда изключително щастлив да бъда домакин на делегация от Перм. Аз съм сигурен, че този протокол за сътрудничество ще бъде изключително полезен и след подписите ни ще настане време не за говорене, за действия.” – каза Фикрет Индже.

Малки обяви

ПРОДАВАМ десет броя пластмасови БИДОНИ - по 100 литра, втора употреба. Цена - 12 лева за един брой. Телефони 054-871660 и 088 77 33 698.
2021-12-31 09:54:00 160022
"СК-инсталинг" ЕООД предлага ИЗГРАЖДАНЕ НА ГАЗОВИ И ОТОПЛИТЕЛНИ ИНСТАЛАЦИИ. Телефон за връзка 0898370599 Станимир Вълчев
2021-08-16 17:31:00 160022
Продавам БУРКАНИ - 3-литрови. Цена 0.40 лева за брой. Телефон 054-871660 и 088 77 33 698
2021-12-31 13:23:00 160023

Последни новини