„Професорски“ футбол за приятели

автор: Пламен ГЕОРГИЕВ
2017-06-09 16:06:00
Спорт | преглеждания: 1900

На ученическия стадион „Цоньо Василев“ в Шумен се състоя юбилейното издание на футболния турнир „Десет години Неделен клуб „Професорите“, който е кръг от веригата за „Големия шлем“. Според традиционния регламент, в състезанието участват отборите на шуменските „професори“, на Варненската и Великопреславска митрополия, на военноморския спортен клуб (ВМСК) „Варна“, в който играят и представители на Висшето военноморско училище „Никола Вапцаров“.

Турнирната битка на кортовия терен премина при непрекъснат и проливен дъжд. В първия мач домакините от НК „Професорите“ допуснаха загуба с 0:2 от състава на Варненската и Великопреславска митрополия. Във втората среща отборът на митрополията надделя с 1:0 в черноморското дерби над ВМСК „Варна“ и си осигури купата на победителите. Последният мач, на практика, се оказа за подреждане в крайното класиране на втората и третата позиция. Шуменските „професори“ този път изпълниха указанията на селекционера Георги Луладжиев и бяха безкомпромисни. С хеттрик на Филип Крумов домакините дръпнаха напред още през първото полувреме – 3:0. След почивката натрупалата се умора и натежалият от дъжда екип си казаха думата. Крумов отбеляза още един гол, а гостите успяха да реализират своето почетно попадение за крайния резултат 4:1, при който реферът Тодор Муткуров свири последния съдийски сигнал.

Тържествената церемония по връчването на наградите за призьорите се състоя в култовия ресторант „Мадарски конник“. Отличията бяха обявени и връчени от президента на НК „Професорите“ Христо Христов. За най-добър вратар на десетия юбилеен футболен турнир „Професорите“ беше награден с почетна грамота Александър Пенев от отбора на Варненската и Великопреславска митрополия, за най-добър защитник – Иван Матев от ВМСК „Варна“, а за голмайстор – Филип Крумов от НК „Професорите“. За цялостен принос в развитието на турнира с почетни грамоти бяха отличени капитан I ранг Тодор Йотов и Велико Трифонов от ВМСК „Варна“, Ереджеб Илияз и Илия Попов от НК „Професорите“, отец Живко Георгиев и Ивайло Стоянов от Варненската и Великопреславска митрополия.

„Най-важното е, че покрай футбола станахме приятели – сподели в приветственото си слово Илия Попов. - Тази традиция, която създадохме, трябва да продължава!“

Христо Христов връчи купата на победителите на протойерей Живко Георгиев, който обяви, че успехът на неговия отбор се посвещава в памет на митрополит Кирил, който в деня на турнира щеше да навърши 63 години от своето рождение. На второ място се класираха шуменските „професори“, на трето - „моряците“ от ВМСК „Варна“.

Ереджеб Илияз обяви дългогодишния футболен деятел Христо Христов за почетен пожизнен президент на турнира.

Специален гост на церемонията беше о. р. бригаден генерал Димитър Шивиков, който е участвал в две военни мисии зад граница – като национален командир на българския контингент в Афганистан през 2001 г. и като командир на Четвърти пехотен батальон в Ирак през 2003 г. „Моето верую и в живота, и в спорта е: „Бий, за да те уважават!“ - заяви Димитър Шивиков. - Основният смисъл на този турнир е създаване на приятелски взаимоотношения. Нека спортът да ни обединява!“

Малки обяви

ПРОДАВАМ ПАРЦЕЛ в индустриална зона в Шумен. Телефон 0899 897 527
2020-07-17 12:20:00 2590
ПРЕДЛАГАМ В и К - канализации, къртене. Може и по селата. Телефон 0897 526 330
2020-07-15 09:42:00 11626
ПРОДАВАМ ГАРАЖ на ул. "Васил Друмев" в Шумен. Телефон 0896 80 5858
2020-07-26 11:54:00 29449

Последни новини