Пилешко със зеленчуци и пилешки сос

автор: Асен Ибров
2021-03-06 11:58:00
"Защо пък не" Chef Asen Ibrov | преглеждания: 1580

Продукти за 2 порции:

6 броя моркови бейби (може и големи, каквито си пожелаете)

2 броя пилешко филе

6 броя лук Шалот бейби

15 броя бейби пресни картофки

3 скилидки чесън

2-3 стръка мащерка

20 гр масло

30 мл зехтин

сол – на вкус

Чер пипер – на вкус

 

Пилешко филе

 

Начин на пригоотвяне:

1. Загрейте си тигана, след като е загрял вашият тиган, добавете олио или зехтин.

2. Овкусете пилешкото филе добре от двете страни със сол и чер пипер.

3. Поставете пилешкото филе с кожата надолу в тигана, с помощта на решетачна лъжица притиснете леко филето, за да не се свие.

4. Изчакайте около 3 минути, обърнете филето и изчакайте още 2 минути.

5. Поставете филето в тавичка и го довършете във фурната като го готвите не повече от 7 мин.

6. След като е готово филето, оставете го да почине около 3-4 мин.

 

Зеленчуци

 

Начин на приготвяне:

  1. Измийте добре пресните картофи и ги сварете за около 30-35 мин., проверявайте ги с помощта на клечка, след като са готови, ги изстудете
  2. Измийте добре морковите, обелете си лука, обелете и морковите.
  3. Вземете една тавичка, добавете морковите и лука във фолио, добавяте олио или зехтин за готвене, овкусете със сол, печете на предварително загрята фурна на 190°C за около 15-20 мин., зависи от големината им.
  4. След като са готови картофките, добавете зеленчуците към тях и пилешкото филе, добавете скилидка чесън, мащерка и няколко бучки масло. Направете масленна баня, както показвам в клипа, като внимавате да не прегорите маслото.
  5. Пилешки сос (пожелание)
  6. Необходими продукти за него:
  7. 1 кг пилешки крилца или пилешки фенери (може и двете)
  8. 3 л вода
  9. 150 гр моркови
  10. 200 гр лук
  11. ½ праз
  12. 1 вр. магданозени дръжки от връзка
  13. 1 бр. селари
  14. 4 скилидки чесън
  15. 10 зрънца чер-пипер
  16. 2 стръка мащерка
  17. 1 стрък розмарин
  18. 2 листенца дафинов лист
  19. сол – на вкус
  20. 50 мл олио
  21. 10 гр доматено пюре
  22. 100 мл бяло вино
  23. Начин на приготвяне :
  24. Изпичате крилцата или фенерите за около 40 мин. на предварително загрята фурна на 190°C. Целта е да получат златиста хрупкава коричка.
  25. Нарязвате моркова, лука, селарито на едро, като първо запържвате морковите, лука, селарито, докато се карамелизират, тоест докато придобият леко кафеникав цвят и след това добавяте магданозените дръжки, всички билки, пюрето, гасите с виното, което имате и добавяте вода.
  26. След като са готови вашите крилца или фенери, ги добавяте към зеленчуците да се готвят. За около 30-40 мин.
  27. След това ги изваждате и прецеждате получения бульон през финна цедка. И го оставяте да къкри докато намали обема си.

Малки обяви

НЕВАЛИДНА ДИПЛОМА, поради фактологическа грешка, на Цветомир Тошков Филев - специалност "Социална педагогика" в Шуменския университет "Епископ Константин Преславски" - серия ШУ - 2001/N 201707, регистрационен номер 14725/2001 г.
2022-06-29 20:54:00 51065
Загубена ДИПЛОМА - серия ШУ, N 56403/30.09.2021 г. на АТИДЖЕ ДЖЕФЕРОВА ДЕРМЕНДЖИЕВА
2022-06-09 12:07:00 379583
ПРОДАВАМ чисто нова врата - таблена, изработена от първокласен чамов материал, висока 2 метра и широка 72 сантиметра. Цена - 260 лева. Телефони 054-871660 и 088 77 33 698
2022-12-31 13:32:00 765316

Последни новини