Президентът наложи вето на Дияна Желязкова за Комисията за защита от дискриминация

автор: Пламен ГЕОРГИЕВ
0001-11-30 00:00:00
Любопитно | преглеждания: 318

Президентът наложи вето на Дияна Желязкова за Комисията за защита от дискриминация

 

(фейлетон с продължение)

 

Както се и очакваше, президентът на Република България Румен Радев упражни своето право на несъгласие в квотата му да попадне нашата съкооператорка Дияна Димитрова Желязкова сред определените от него членове на Комисията за защита от дискриминация (КЗД). Това стана ясно от съобщение на прессекретариата на държавния глава.

Съгласно следваната от администрацията на президента политика на прозрачност и публичност при назначенията на висши държавни длъжности, на 21 юли 2017 г. бяха оповестени предварително номинациите за членове на независимия антидискриминационен орган. И тогава съвсем публично лъсна резилът на Дияна Димитрова Желязкова – зад нейната кандидатура „висеше“ абсолютно празен пакет от изискваните за случая документи (предложение с мотиви, автобиография, диплома за образование, свидетелство за съдимост, сегашна позиция и т. н.). Особено скандално се оказа, че кандидатката си беше спестила труда да попълни и декларация по образец – Приложение N 2, за обстоятелствата по член 42, ал. 2 от Закона за защита от дискриминация, според който член на КЗД не може да бъде управител на търговско дружество, а тя е еднолична собственичка на „Агенция Мадара“ ЕООД...

Все пак този резил с национални измерения остава в провинциалната сянка на друг шокиращ парадокс – от една страна, както виждате, Дияна Желязкова не дава никаква информация за себе си пред президентството, а от друга страна, затрупва със заявления за предоставяне на сведения на хартиен носител кооперация „Шуменска заря“ (б. а. - в която не е идвала на общо събрание на член-кооператорите от близо 15 години!). От една страна, тя навсякъде се хвали, че е сред учредителите на кооперацията и би трябвало по закон да допринася с нещо за нея, а от друга страна, вече четвърта година пуска като на конвейер лавина от съдебни дела срещу същата кооперация, с което май цели финансово да я дестабилизира.

В крайна сметка член-кооператори от „Шуменска заря“ тревожно се питат: може ли някой, който по право е част от колективното сдружение-издател на вестника да предизвиква толкова агресивно неговото харакири, но пък същевременно да се опитва някак да наложи в медийното пространство собствения си информационен сайт?!... И ще може ли този някой, който се пише за собственик и в кооперацията, и в споменатото търговско дружество, да е поставил личния си интерес далеч по-високо над колективния – с идеята да разчисти на медийния пазар конкуренцията на вестник „Шуменска заря“?!...

На тези актуални въпроси може само Дияна Желязкова да отговори.

Малки обяви

ПРОДАВАМ БУРЕ

65 литра. Телефон 054-871660

2018-09-20 14:36:00 3301
ТЪРСЯ ДА КУПЯ КЪЩА

в град Шумен в кварталите "Гривица" или "Боян Българанов", телефон 0896 888 548.

2018-09-10 16:45:00 11235
Продавам двустаен апартамент в центъра на Шумен за 68 900 лева

 

Двустайният панелен апартамент е със застроена площ 63 кв. м, разпределени на хол с голяма остъклена тераса, спалня, кухня, сервизно помещение и голям коридор. Жилището е в отлично състояние със сменена дограма, продава се обзаведено и е подходящо за нанасяне веднага или за отдаване под наем. Намира се между старата и новата поликлиника, централна локация в близост до всичко! За Ваше удобство: огледи по всяко време.

 

7-етажната сграда е строена през 1990 г., апартаментът се намира на шестия етаж. Отоплява се с електричество. Има паркинг и асансьор.

 

За допълнителна информация: тел. 00359 894 262 749.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2018-08-22 09:49:00 25270

Последни новини

24-09-2018 8