Ръководството на БТТИК и ДЕИК се срещнаха с новия генерален консул в Истанбул

автор: Пламен ГЕОРГИЕВ
2021-04-12 13:44:00
Икономика | Шумен | преглеждания: 736

Председателят на Българско-турската търговско-индустриална камара (БТТИК) Фикрет Индже и председателят на Турско-българския бизнес съвет към ДЕИК Зеки Саръбекир посетиха новоназначения генерален консул на България в Истанбул Васил Вълчев, съобщиха от БТТИК.

По време на срещата, на която присъства и Тошко Томов, ръководител на „Служба за търговско-икономически връзки“, бяха обсъдени въпроси, свързани с развитието на търговско-икономическите и инвестиционни отношения между двете съседни страни.

Председателят на БТТИК Фикрет Индже благодари на генералния консул, че по време на мандата си в Одрин допринесе за развитието на двустранните търговски и инвестиционни отношения, и по-специално за трансграничната търговия и визовите въпроси. Индже изказа благодарност на Вълчев и за неговото приятелско отношение към Камарата. „Вярвам, че благодарение на натрупания в Одрин опит мандатът Ви в Истанбул ще бъде още по-успешен. Бих искал да Ви уверя, че Българско-турската търговско-индустриална амара е готова на всякакъв вид сътрудничество с оглед развитието на търговията и инвестиционни отношения между двете страни", каза г-н Индже.

Председателят на Турско-българския бизнес съвет към ДЕИК Зеки Саръбекир сподели, че за Турция България е врата, отваряща се към Европа и акцентира на големия интерес на турските инвеститори към България. Саръбекир изрази своята прогноза за предстоящия период, изразяваща се в увеличение както на търговския стокообмен, така и на инвестициите.

Генералният консул Васил Вълчев изказа удоволствието си от срещата и отбеляза, че България предлага на инвеститорите редица възможности и бизнес облекчения. “Турция е важен съсед на България и аз съм наясно, че поемайки поста генерален консул в Истанбул – градът, който се явява център на турската икономика, търговия, инвестиции и туризъм, поемам и голяма отговорност.“ каза г-н Вълчев. Генералният консул изрази желанието си да се срещне с управителните съвети на двете организации, които според него дават тласък в развитието на търговско-икономическите и инвестиционни отношения между двете страни.

Малки обяви

Продавам ГРОЗДЕ от сортовете "Мерло", "Димят" и "Черна липа" в село Дибич. Телефон 0892 064 931
2021-09-20 19:37:00 40852
Търся РАБОТНИК за ТРАНЖОРНА в село Кюлевча. Телефон 0888 888 046
2021-09-20 17:45:00 41396
Търсим ГОТВАЧ/КА и СЕРВИТЬОР/КА с опит за крайпътна гостилница в село Струйно. Телефон 0887 124 333
2021-09-27 14:51:00 86622

Последни новини