СК „Шуменска крепост“ вече се готви за олимпийска титла

автор: Пламен ГЕОРГИЕВ
2021-07-22 17:25:00
Спорт | Шумен | преглеждания: 1396

Явно има символика в това, че точно по време на тренировъчен лагер на разширения национален отбор на Българската конфедерация по кик бокс и муай тай дойде новината от Токио – Япония за официалното признаване на спортовете кик бокс и муай тай за олимпийски. Решението е взето на сесия на Международния олимпийски комитет в навечерието на Летните олимпийски игри 2020, които заради пандемията от Ковид-19 се отложиха за това лято и ще стартират на 23 юли. Това безспорно е голямо признание към световната организация WAKO, в която членува и БККБМТ. И като се знае, че СК „Шуменска крепост“ е лидер в стиловете на ринг в България и вече е утвърдена ковачница за световни и европейски шампиони, нека от сърце да пожелаем през 2024 година в клубната му витрина да заблести дебютно и олимпийска титла!

Не случайно старши треньорът на СК „Шуменска крепост“ Галин Методиев е помощник на националния селекционер Владимир Вълев.

В продължение на 9 дни националите от разширения състав на България бяха на лагер в НСБ „Спорт палас“ край Варна. Те тренираха съвместно с представителните отбори на Украйна и Израел. В групата от 160 човека беше и треньорът на бесарабски българи в Молдова Игор Байбара, който е голям приятел на шуменския клуб.

От СК „Шуменска крепост“ участваха в лагера доказаните състезатели Полина Галинова, Мариян Петков, Никола Николов, Виктор Иванов, Димитър Стоянов, Атанас Атанасов и Ивайло Георгиев.

„За девет дни проведохме общо 21 тренировки, направихме съвместни спаринги, доста опит натрупахме в срещите си на ринга с много силните състезатели от украинската школа по кик бокс – сподели днес специално за новинарския сайт ZASHUMEN.BG Галин Методиев. – Много добре се сработихме с всички, докато бяхме заедно в залата и на тренировките на открито. Може да се каже, че нашият истински мъжки спорт ни обедини. Бих искал специално да благодаря на председателя на БККБМТ Галин Димов, който ни осигури екипи и добавки.“

Веднага след ваканционния месец август за бойците на СК „Шуменска крепост“ предстоят сериозни битки. Те ще участват на държавните първенства в стила „фул контакт“ през септември в Каварна и в стила „лоу кик“ през октомври във Варна. Същевременно през октомври в Италия е световното първенство по кик бокс за мъже и жени, което няма да мине без шуменско участие. През ноември е държавният шампионат в стила К-1 в Пловдив. В същия месец ще се състои и европейското първенство за младежи до 18 години в Черна гора, за което се готвят и шуменските надежди Мариян Петков, Атанас Атанасов и Ивайло Георгиев.

При тази динамична програма може със сигурност да се предположи, че за шуменските бойци няма да има релаксираща лятна ваканция. Те ще тренират и в залата, и на открито в „Шуменското плато“ – това е цената на безбройните им медали, постигнати с много труд и постоянство под погледите на опитните си треньори.

Ако се обърнем към историята, фактът е категоричен – Шумен печели в най-тежките спортове. До сега имаме двама олимпийски шампиони по вдигане на тежести – Янко Русев и Иван Иванов. Аз съм убеден, че Галин Методиев знае „тайната“ формула как се завоюва и олимпийска титла по кик бокс!

Малки обяви

Продавам ГРОЗДЕ от сортовете "Мерло", "Димят" и "Черна липа" в село Дибич. Телефон 0892 064 931
2021-09-20 19:37:00 41079
Търся РАБОТНИК за ТРАНЖОРНА в село Кюлевча. Телефон 0888 888 046
2021-09-20 17:45:00 41623
Търсим ГОТВАЧ/КА и СЕРВИТЬОР/КА с опит за крайпътна гостилница в село Струйно. Телефон 0887 124 333
2021-09-27 14:51:00 86740

Последни новини