Кулинарно приключение с „Братя Готвачи“ в хотел „Сиена Премиум“

автор: Пламен ГЕОРГИЕВ
2021-08-05 10:54:00
"Защо пък не" Chef Asen Ibrov | преглеждания: 1995

„Братя Готвачи“ бяхме поканени от любезните домакини на прекрасния 5-звезден хотел „Сиена Премиум“ (Siena Premium Retreat) в Лозенец – едно бижу на Южното Черноморие...

Ценители и с отношение към всичко хубаво, да направим една от нашите красиви Surf & Turf вечери, със специално подбрано меню за гостите - любители на хубавата храна и вино. Всичко направено с Любов и с отношение към детайла. Имахме истинската чест да работим с нашия приятел на „Братя Готвачи“ - шеф Асен Ибров, който пристигна специално за вечерята, да бъде част от Братския екип и да даде своя почерк на всяка чиния. Благодарим и на шеф готвача Росен Генчев и на целия екип на хотел „Сиена…“ за прекрасните емоции и незаменимото гостоприемство. Беше една уникална вечер не само за гостите, но и за нас самите, много вложена страст, сърце и позитивна енергия. Далеч от комерсиалното и всичко негативно, което ни заобикаля в ежедневието. Представихме най-доброто от земята и морето.“ Това научихме от Агенцията за кулинарни обиколки „Братя Готвачи“.

А ето какво сподели и специално за информационния сайт ZASHUMEN.BG нашето лъвче шеф Асен Ибров, който е главен готвач в българското ни посолство в Лондон – Великобритания:

„За мен беше чест да бъда поканен от „Братя Готвачи“ на тази прекрасна вечеря. Да работя с моя учител Йонко Дяков, Руслан Гърдев и шеф Росен Генчев беше уникално преживяване. Имах чувството, че съм работил цял живот с тях. Имаше много емоция и вечерта беше много забавна. Менюто си беше голямо приключение, в което като се впуснеш само по себе си говореше с много история. Всичко най-добро, съчетано от земята и морето, се състоеше от 9 степени, където предварително се поднасяше вариация от няколко вида квасен хляб, едни от най-добрите маслини в света, и, разбира се, къде без нашето най-добро българско масло, като ние добавихме трюфел към него.Такова масло не бях ял от деството си, напомни ми как като хлапе си мажех филии, сещате ли се за онзи незаменим вкус - вкусът на истинското българско масло.

След тях последва:

1.Терин от гъши дроб с домашно сладко от червени аржентински скариди и манго.

2. Филе от жълтопер тон с еленски бут и унаги-мисо крем.

3. Език от младо теле с марокански октопод, гъба булка и песто от сушен домат с трюфел.

4. Свински бузи с миди вонголе и градински зеленчуци.

5. Еленско контра филе с ризото от скален лобстър и кралска синя скарида.

6. Братско сладко с меден крем.“

Малки обяви

НЕВАЛИДНА ДИПЛОМА, поради фактологическа грешка, на Цветомир Тошков Филев - специалност "Социална педагогика" в Шуменския университет "Епископ Константин Преславски" - серия ШУ - 2001/N 201707, регистрационен номер 14725/2001 г.
2022-06-29 20:54:00 51989
Загубена ДИПЛОМА - серия ШУ, N 56403/30.09.2021 г. на АТИДЖЕ ДЖЕФЕРОВА ДЕРМЕНДЖИЕВА
2022-06-09 12:07:00 380507
ПРОДАВАМ чисто нова врата - таблена, изработена от първокласен чамов материал, висока 2 метра и широка 72 сантиметра. Цена - 260 лева. Телефони 054-871660 и 088 77 33 698
2022-12-31 13:32:00 765437

Последни новини