Добре дошли в Американското училище на България!

автор: www.zashumen.bg
2021-09-02 12:09:00
Общество | преглеждания: 956

American School of Bulgaria – вече и в Шумен

 

Нашите учебни програми:

 AHSB: Американска гимназиална програма, за деца от  9 - 12 клас

 AFSB:  Американска основно образователна програма , за деца от 1 - 8 клас

 APSB:  Американска предучилищна програма, за деца на възраст от 4 - 6 години

 

 

 

Всички програми, провеждани от American School of Bulgaria са базирани на американската Common Core система - набор от образователни стандарти по Математика и Английска / Американска  литература, събрани от всички щати на Америка и обединяващи най-добрите практики, прилагани по цял свят.

Постигането на тези стандарти гарантира не само високо качество на придобитите знания и умения, но и добра подготовка за продължаване на образованието във всеки университет по света, както и успешна реализация в професията и в живота.

float: left

 

 

Ние насърчаваме учениците  да проявяват своята творческа креативност чрез различни дейности и мероприятия,  като те сами избират с желаните дейности. 

В допълнение към задължителните предмети от учебната програма учениците ще вземат участие в артистични и спортни занимания с образователен характер. От 15:00 до 17:00 часа те ще изучават неформално български език чрез изкуство.

Като участници в програмата „MINI-BOSS” ще имат възможност да приложат на практика своите знания и да усъвършенстват уменията си по английски език в процеса на иновативни интерактивни игри. Повече информация относно това уникално бизнесучилище можете да получите тук: MINIBOSS BUSINESS SCHOOL (VARNA): ЗА НАС (miniboss-school.com)

Допълнителните предимства на нашите образователни програми са:

➢ Програмите се преподават от висококвалифицирани и ерудирани учители.

➢ Нашите учители са обучени да обръщат специално внимание не само на академичния напредък на учениците, но и на техните социални, физически и когнитивни способности и развитие.

➢ Учениците са насърчавани да търсят и откриват своите уникални таланти и способности и да знаят, че те могат да постигнат всичко, към което  се стремят.

➢ Учениците работят в групи и развиват ключови умения като:  чувство за солидарност, умения за работа в екип, лидерство и умения за поставяне на ясни цели.

➢ Научават, че всички положени от тях усилия биват възнаграждавани.

➢ Обстановката и средата при нас способстват да няма място за училищно насилие, изолиране на определени групи или нездравословна конкуренция.

➢ Още от ранна детска възраст нашите учениците придобиват важни организационни умения и умения за разрешаване на конфликти, изучават риторика, управление на времето и опазване на околната среда, за да се превърнат в съвестни и достойни граждани на света.

 

13  ПРИЧИНИ ДА ЗАПИШЕТЕ ДЕТЕТО СИ В ASB:

 1. Децата ви ще изучават ВСИЧКИ предмети САМО на английски език.
 2. Класовете ни са малки (не повече от 10 ученици) и това ни позволява да обърнем специално внимание на всяко дете.
 3. Предметите от задължителната учебна програма включват: английски език, природни науки, математика, социални науки, физическо възпитание, изкуство и информационни технологии.
 4. Цялата домашна работа се извършва в училище, под ръководството на учителя и помощника на учителя.
 5. Учениците се обучават по програма, идентична с тази, по която учат децата в щата Флорида.
 6. Обучението се провежда от висококвалифицирани учители, с над 15 години опит в преподаването.
 7. Още от първи клас учениците започват да надграждат знанията, които ще им бъдат необходими в университета.
 8. Чрез нашата програма „Здраве и уелнес“ децата научават за значението на физическото и психическото здраве.
 9. Ние подкрепяме учениците да напредват и ги насърчаваме да изразяват себе си, да вярват в себе си, за да достигнат пълния си потенциал и да имат положителна самооценка.
 10. Ние учим учениците да бъдат уверени.
 11. Ние учим учениците да се грижат за природата.
 12. Училището е удобно разположено в безопасна за децата зона.
 13. Ние се грижим за вашите деца от 8:00 до 17:00 часа.

 

За деца от 4 до 12-годишна възраст

предлагаме ЗАНИМАЛНЯ

в интервала 13:00 - 17:00 часа

ИЗЦЯЛО НА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК.

 

 

 

 

 

За да научите повече за нас и за програмите ни за деца в предучилищна възраст и ученици в начална училищна възраст, които предлагаме за първа година на територията на град Шумен,  моля посетете ни:

 • На новия ни адрес в град Шумен - ул. „Лайош Кошут“ 1, където от 7-и до 9-и септември, от 9:00 до 13:00 часа, ще проведем ДНИ НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ.
 • На интернет страницата ни - americanhighschoolbg.com, от която може да получите по-подробна информация за програмите и да ни последвате в блога ни (от секцията MORE на основното меню).
 • Или във Facebook: https://www.facebook.com/americanhighschoolbg

 

Заповядайте, за да научите повече за нашата философия!

На първите 4 записани ученици American School of Bulgaria предлага и еднократна ГОДИШНА СТИПЕНДИЯ, на стойност 50% от таксата за обучение.

Малки обяви

ПРОДАВАМ КЪЩА с парцел - 554 кв. м, в идеален център на град Шумен, на ул. "Сан Стефано" 46. Телефони: 0899 11 56 10 и 0876 14 83 54
2022-06-02 09:46:00 222938
Продавам ЕКСТРА БУРЕ за вино - 65 литра, направено от дъски от дъб с железни обръчи. Цена - по споразумение. Телефони 054-871660 и 088 77 33 698
2022-12-31 13:26:00 609651
ПРОДАВАМ чисто нова врата - таблена, изработена от първокласен чамов материал, висока 2 метра и широка 72 сантиметра. Цена - 260 лева. Телефони 054-871660 и 088 77 33 698
2022-12-31 13:32:00 609651

Последни новини