„Обслужваме хора, които работят с много и различна информация“

автор: Милена АНДРЕЕВА
2018-05-04 14:05:00
Икономика | преглеждания: 575

Радослав КЪРДЖИЕВ, управител на „ИКОН“ ООД:

 

„Обслужваме хора, които работят с много и различна информация“

 

След успешно реализиран проект от една от водещите фирми в IT сектора в Шумен „ИКОН“ ООД нейните клиенти могат да се възползват от нововъведения в управлението и съхранението на данни. В тази връзка разговаряме със собственика на „ИКОН“ ООД Радослав КЪРДЖИЕВ:

 

Г-н Кърджиев, през последните няколко години фирма „ИКОН“ реализира много проекти, насочени в полза на подпомагане на крайните клиенти. Към какво точно са насочени последните подобрения, които вие предлагате?

Новият проект, които приключихме скоро, е насочен към предлагането на виртуални частни сървъри (VPS), както и към облачни услуги. Може ли по-подробно да ни обясните какво точно представляват виртуалните частни сървъри VPS? Всеки от нас изпитва в един или друг момент от време необходимост от подмяна на своя компютър. Причина за това е бързото морално остаряване на техниката. Чрез наемането на VPS не е нужно да купувате нов компютър или сървър. Наетият VPS е съобразен с вашите нужди и потребности и вие спокойно може да го променяте всеки месец, според това какво точно ви е необходимо - повече процесор, повече памет, по-малко памет, повече диск или SSD. Друга причина, за да ползвате VPS, е, например, често пътуване от ваша страна. Не винаги нужните ви файлове са с вас. Ползвайки VPS, имате достъп до своите файлове от цял свят, достъпни от всеки комютър (таблет), телефон, нужен ви е само Интернет. Третата причина е загубата (кражбата на файлове) на компютър или повреда на диск. С VPS файловете ви са винаги защитени. Компютърът (телефонът или таблетът), който носите с вас, е само терминал за свръзка с важните за вас файлове. На устройството при вас няма какво да загубите. Всичко се пази в облака. Така стигаме до следващия въпрос: какво ни дава облачната (cloud) услуга? Чрез cloud услугата, предлагана от „ИКОН“, вие свободно, без значение къде се намирате, от всяка точка на света имате достъп до вашите файлове през WEB, android или iphone. Можете да създавате или да споделяте папки между потребители/отдели. Можете да синхронизирате файлове/папки между отдалечени офиси/отдели. Имате възможност да запазвате неограничен брой предишни версии на работните файлове, според наличното свободно пространство и други.

Към кои клиенти са насочени вашите услуги?

Това, което предлагаме, е интересно за хора, които работят с много и различна информация, например - счетоводни, юридически кантори, дизайнери, фотографи, проектанти... т. е. хора опериращи с голяма база данни, която трябва да бъде съхранявана някъде. Вместо те да влагат средства в купуването на сървъри за съхранение на тази информация, ние им предлагаме модерно решение, което им спестява нерви, енергия и пари.

А защо „ИКОН“, а не Гугъл, например?

Защото нашето обслужване е изцяло на български език. Цените са съобразени с нашия пазар и е много по-икономически изгодно за потребителите. Всеки, който проявява някакъв интерес към нашата работа, може да посети сайта на компанията www.icon.bg

Какво ново да очакваме от вас през тази година?

Преди месец пуснахме в действие нова услуга за българския пазар – интернет базирана платформа за недвижими имоти www.imotzateb.com. Платформата е част от голям интернационален проект на международната организация World Wide Property Data WWPD.ORG. Накратко, тази платформа дава възможност на хората, които купуват или продават имоти - строителни фирми, агенции за недвижими имоти, частни лица, банки и други да притежават собствен сайт от последно поколение, който е част от международната платформа, и чрез него да предложат своите имоти за покупка или отдаване под наем. Освен това собствениците имат уникалната възможност при публикуване на имота с точен адрес и местоположение да покажат на своите клиенти, чрез виртуална разходка на GoogleEarth квартала и околностите на предлагания от тях имот. Целта на WWPD.ORG, на която сме представители за България, е до края на годината да покрие цяла Европа.

Малки обяви

ПРОДАВАМ двор с къща в село Хан Крум, тел. 0887 782 054
2018-11-06 16:19:00 4974
КОМИНОЧИСТАЧ

почиствам основно по домове и фирми, 0897 616 811, 054-913114

2018-10-30 14:00:00 9436
ПРОДАВАМ къща с двор в село Новосел, по споразумение, тел. 0895 241897
2018-10-23 15:18:00 13453

Последни новини