ОДМВР- Шумен с инициатива по пътна безопасност

автор: Редактор
2021-09-15 19:05:00
Репортер | Шумен | преглеждания: 275

Тя е насочена към най-малките участници в движението, а мотото на кампанията е „Спри, огледай се и премини, безопасно до училище и до дома стигни“

 

За пореден път шуменската полиция стартира инициатива, свързана с безопасността на движението в областта.

С началото на учебната година се дава старт на кампанията „Спри, огледай се и премини, безопасно до училище и до дома стигни“.

За разлика от други години, когато насоките са били към водачите, тази година е насочена изцяло към децата. Идеята е те да изучават правилата сами и с подкрепата на своите родители да ги прилагат до училище и вкъщи.

Работата с деца от предходни инициативи показва, че след активна дейност с тях, правилата се запомнят и се спазват. При най-малките участници в пътното движение трябва да се формират знанията, че правилата са полезни и като ги прилагат стават отговорни на пътя.

Всички първокласници в областта ще получат занимателни въртящи „спинъри“. Те са отпечатани с любезното съдействие на фирма „Алкомет“ АД. Съдържат познати от уроците по безопасност на движението в детската градина стихчета. Подредени са по цвят и при правилно подреждане могат да бъдат прочетени кратки правила за правилно придвижване до и от училище.

"Спазваме традицията и продължаваме да работим по подобряване на безопасността по пътищата, опазване на живота и здравето на жителите на областта. Приоритетно ще работим с децата, защото това, на което ги научим днес, ще може да приложат утре. Благодаря на г-н Индже, че за пореден път застава зад нашите идеи и вярвам, че всичко, което правим, има положителен резултат. Бих искал да пожелая от мое име и от името на ръководството на областната дирекция на всички първокласници да бъдат здрави. Да бъде успешна учебната година за всички ученици и заедно да споделим отговорността за тяхната безопасност", пожела директорът на ОДМВР-Шумен старши комисар Георги Гендов.

Фикрет Индже пожела на всички първокласници в област Шумен здраве, късмет и успех през новата учебна година и им напомни да бъдат много внимателни на пътя.

"Вярвам, че когато приключи учебната година, първокласниците освен, че ще могат да четат сами правилата, ще са ги научили добре. Сигурни сме, че те осъществяват контрол и над родителите си по време на движение. Няма родител, който да не чуе посланията от детето си. Затова вярваме, че именно децата ще бъдат коректив за поведението на пътя на своите родители - за внимателно шофиране, за поставяне на колан, за превозване на децата в обезопасителни системи", обобщи комисар Йордан Дундаков от ОДМВР-Шумен.

Малки обяви

Продавам разтегателен диван - 100 лв., пералня "Беко" - 150 лв., маса с 4 стола - 80 лв., шевна машина крачна "Лучник" - антика - 50 лв., прахосмукачка - 20 лв. Телефон за връзка 0888 770 100 - Олга
2021-12-31 10:22:00 61011
Търсим МОНТАЖНИК за врати - отлично заплащане. Телефон 0888 808 594
2021-10-23 10:25:00 98868
Продавам СТОМАНЕНО ВЪЖЕ за теглене на автомобил - цена 5 лева. Телефон 088 77 33 698
2021-12-31 10:31:00 146459

Последни новини