Инж. Мердин БАЙРЯМ, кмет на община Върбица: „Предлагаме чудесни условия за отдих, спорт и туризъм в комплекса с минералните извори”

автор: заграда.бг
2018-05-18 13:59:00
Върбица | преглеждания: 2260

Отлични условия за отдих и релакс, за спорт, туризъм и балнеолечение предлага комплексът с минералните извори над Върбица. Там направихме пълна реконструкция на общинска вила „Еделвайс” в центъра на курорта, където на първия етаж работи ресторант за 500 посетители, с две зали и голяма кухня с модерно оборудване. На втория етаж приключихме с обзавеждането на хотела и сега той ще заработи заедно в ресторантската част като единен комплекс сред природата на Върбишкия балкан. Хотелът може да приеме до 20 гости за нощувка със закуска, а ресторанта предоставяме за сватби и семейни тържества. В хижата има и зала за работни и бизнес срещи с подходящо оборудване и мебелировка. Изграждането на тази база беше заложено в стратегията за развитие на туризма в общината. Нашият най-голям приоритет е да разработим курортен комплекс „Върбица” и затова няколко години поред правим крачки в тази посока. Инвестираме в общински сгради, изоставени и полуразрушени и от пропаднали ги правим привлекателни места за отдих. Освен това върху празен терен от 16 декара изградихме многофункционален спортен комплекс. Неговите закрити спортни зали работят целогодишно, а сезонно се използват двата басейна, които ще открием в средата на юни. Преди това трябва да заработи малкото футболно игрище за тренировки и спортни занимания на наши ученици и гости на спортната база. С радост отбелязвам, че в залата за бойни изкуства провеждаха тренировки по фехтовка и рапира отбори от страната и района. В курорта бяха на лагер ученици от математическата и езиковата гимназии в областния център, възпитаници на Фехтовална академия «Волов», състезатели на софийския клуб "Авитохол" и носител на купа "България" от СУ "Сава Доброплодни». За голяма наша радост спортисти, които представят България, се подготвят в многофункционален комплекс "Герлово" и казвам това със самочувствието на кмет, който си е поставил за цел курортният комплекс да привлича посетители, да носи дивиденти на общината и да дава препитание на местни хора. За очакваните през този сезон нови гости на комплекса ще кажа, че на тяхно разположение са фитнес зала, сауна, зали за баскетбол, волейбол и футбол на малки врати. В комплекса има и мини бар. Около 5 млн. лв. от спечелен проект бяха вложени за изграждане на тези спортни съоръжения и над 300 хиляди лева, собствени средства инвестирахме в общинската хижа, към която проявиха интерес наши изселници още преди да бъде завършена. Това ни дава увереност, че комплексът с лечебните минерални извори ще привлича туристи и ще генерира добри приходи за общината, както и за хората, които избраха да работят там.

Малки обяви

ПРОДАВАМ БУРЕ

65 литра. Телефон 054-871660

2018-09-20 14:36:00 2649
ТЪРСЯ ДА КУПЯ КЪЩА

в град Шумен в кварталите "Гривица" или "Боян Българанов", телефон 0896 888 548.

2018-09-10 16:45:00 10583
Продавам двустаен апартамент в центъра на Шумен за 68 900 лева

 

Двустайният панелен апартамент е със застроена площ 63 кв. м, разпределени на хол с голяма остъклена тераса, спалня, кухня, сервизно помещение и голям коридор. Жилището е в отлично състояние със сменена дограма, продава се обзаведено и е подходящо за нанасяне веднага или за отдаване под наем. Намира се между старата и новата поликлиника, централна локация в близост до всичко! За Ваше удобство: огледи по всяко време.

 

7-етажната сграда е строена през 1990 г., апартаментът се намира на шестия етаж. Отоплява се с електричество. Има паркинг и асансьор.

 

За допълнителна информация: тел. 00359 894 262 749.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2018-08-22 09:49:00 24618

Последни новини

24-09-2018 2