„Алкомет“ АД дари модерна апаратура на „КОЦ-Шумен“ ЕООД

автор: Пламен ГЕОРГИЕВ
2018-06-18 15:17:00
Репортер | Шумен | преглеждания: 2274

Апаратура за видеоендоскопска система (видеогастроскоп), както и видеоендоскопска платформа за миниинвазивна ендоскопска хирургия, получи „Комплексен онкологичен център – Шумен“ ЕООД от „Алкомет“ АД. Дарението е на стойност 62 976 лева и ще се ползва в ендоскопския кабинет на отделението по онкологична гастроентерология. По този повод вчера се състоя официална церемония по връчване на дарението, на която присъстваха председателят на надзорния съвет на „Алкомет“ АД Фикрет Индже, заместник-кметът по социална политика и здравеопазване в община Шумен д-р Светлана Маркова, ръководството и лекарите на „КОЦ-Шумен“ ЕООД.

„Аз бих искал да изкажа своята лична благодарност, благодарността на всички колеги и най-вече на пациентите, които ще се възползват от тази чудесна и нова апаратура. С нея ще имаме възможност за една много своевременна и изключително качествена ендоскопска диагностика“, сподели управителят на Комплексния онкологичен център д-р Сотир Караниколов. Той обясни, че дарението идва изключително навреме, тъй като старият апарат е от 2004 г. и за изминалите 14 години е ремонтиран 25 пъти. „Той приключи своя земен път и това ни постави в едно много затруднено положение – допълни д-р Караниколов. - Точно в този тежък момент г-н Индже, като един изключителен благодетел, човек, воден от високо хуманни съображения, бих използвал термина апостол, който се явява в трудни моменти като ангел-хранител, ни помогна.“ И се обърна към Фикрет Индже с думите: „За това приемете нашите изключителни и дълбоки благодарности. Пожелаваме ви да бъдете жив и здрав, да имате все по-големи успехи в личния си живот и в бизнеса и да продължавате да бъдете все така изключителен човек!“

Д-р Светлана Маркова определи Фикрет Индже като най-големия дарител, а пациентите ще се възползват от новата апаратура. „Всички знаем какво е да те преглеждат със стара техника, лекарите знаят какво е да работиш със стара и постоянно чупеща се техника и да не знаеш в кой момент ще ти откаже. Това, което ще остане в душата и сърцето на г-н Индже, е, че той е направил нещо добро за хората не само в нашата община, но и за цялата област и съседните области. Смятам, че това ще му дава сили да продължава да помага“, подчерта д-р Светлана Маркова.

„След толкова мили думи, аз ви благодаря за това, че се грижите за здравето на шуменци и за останалите жители на областта – заяви на лекарите Фикрет Индже. - Като бизнесмен се радвам, ако мога с мъничко да помогна за вашата работа. Аз съм шуменец и съм щастлив да бъда днес тук. Това е моята социална отговорност. Ние дишаме въздуха на Шумен, пием водата на Шумен, бизнесът ни е тук. Имаме големи отговорности към този град!“

Началникът на отделението по гастроентерология д-р Емилия Василева каза, че новата апаратура има много по-големи диагностични възможности - голяма разделителна способност, така че да се виждат в детайли оглежданите органи, да се маркират злокачествените образувания, за да бъдат открити в най-ранен етап. Могат да се правят и малки хирургични интервенции.

В края на церемонията д-р Сотир Караниколов връчи на г-н Фикрет Индже моралната награда – благодарствена грамота. В нея се казва: „Приемете нашите благодарности за дарителския жест, който направихте. Благодарим и от името на нашите пациенти. Радостни сме, че отново във Ваше лице намерихме силен партньор и съмишленик, който помогна и се надяваме, че ще продължи да помага. Добротата ви ще се помни завинаги!“. „Това е ценното за мен, ще се похваля пред моите внуци“ - отвърна с усмивка бизнесменът.

Малки обяви

ПОКАНА

Кооперация "Голяма Камчия" - град Смядово, кани своите член-кооператори на годишно отчетно събрание на 19 юни 2020 г. от 17.00 часа в стола на кооперацията при следния дневен ред:

1. Отчет за работата на управителния съвет за 2019 година.

2. Финансов отчет за 2019 година.

3. Отчет за работата на контролния съвет за 2019 година.

4. Избор на пълномощници.

2020-06-04 10:56:00 9065
ПРОДАВА СЕ сигнално червена "Лада" - модел 1500 S. Колата е в добро състояние и в движение. Цена 1200 лева. Цената не подлежи на коментар, моля да се обаждат само сериозни купувачи. Оглед на място в Шумен. Телефон за контакт 0892378972 Георги Гочев.
2020-05-28 12:17:00 33012
Д-р Снежана КОЙНОВА - АГ, онколог, договор с РЗОК, стара поликлиника на пл. "Възраждане" 1 - етаж 1, кабинет 5, GSM 0888 818 217, телефон за записване 054-862335
2019-01-29 16:54:00 321644

Последни новини