„Алкомет“ АД дари модерна апаратура на „КОЦ-Шумен“ ЕООД

автор: Пламен ГЕОРГИЕВ
2018-06-18 15:17:00
Репортер | Шумен | преглеждания: 391

Апаратура за видеоендоскопска система (видеогастроскоп), както и видеоендоскопска платформа за миниинвазивна ендоскопска хирургия, получи „Комплексен онкологичен център – Шумен“ ЕООД от „Алкомет“ АД. Дарението е на стойност 62 976 лева и ще се ползва в ендоскопския кабинет на отделението по онкологична гастроентерология. По този повод вчера се състоя официална церемония по връчване на дарението, на която присъстваха председателят на надзорния съвет на „Алкомет“ АД Фикрет Индже, заместник-кметът по социална политика и здравеопазване в община Шумен д-р Светлана Маркова, ръководството и лекарите на „КОЦ-Шумен“ ЕООД.

„Аз бих искал да изкажа своята лична благодарност, благодарността на всички колеги и най-вече на пациентите, които ще се възползват от тази чудесна и нова апаратура. С нея ще имаме възможност за една много своевременна и изключително качествена ендоскопска диагностика“, сподели управителят на Комплексния онкологичен център д-р Сотир Караниколов. Той обясни, че дарението идва изключително навреме, тъй като старият апарат е от 2004 г. и за изминалите 14 години е ремонтиран 25 пъти. „Той приключи своя земен път и това ни постави в едно много затруднено положение – допълни д-р Караниколов. - Точно в този тежък момент г-н Индже, като един изключителен благодетел, човек, воден от високо хуманни съображения, бих използвал термина апостол, който се явява в трудни моменти като ангел-хранител, ни помогна.“ И се обърна към Фикрет Индже с думите: „За това приемете нашите изключителни и дълбоки благодарности. Пожелаваме ви да бъдете жив и здрав, да имате все по-големи успехи в личния си живот и в бизнеса и да продължавате да бъдете все така изключителен човек!“

Д-р Светлана Маркова определи Фикрет Индже като най-големия дарител, а пациентите ще се възползват от новата апаратура. „Всички знаем какво е да те преглеждат със стара техника, лекарите знаят какво е да работиш със стара и постоянно чупеща се техника и да не знаеш в кой момент ще ти откаже. Това, което ще остане в душата и сърцето на г-н Индже, е, че той е направил нещо добро за хората не само в нашата община, но и за цялата област и съседните области. Смятам, че това ще му дава сили да продължава да помага“, подчерта д-р Светлана Маркова.

„След толкова мили думи, аз ви благодаря за това, че се грижите за здравето на шуменци и за останалите жители на областта – заяви на лекарите Фикрет Индже. - Като бизнесмен се радвам, ако мога с мъничко да помогна за вашата работа. Аз съм шуменец и съм щастлив да бъда днес тук. Това е моята социална отговорност. Ние дишаме въздуха на Шумен, пием водата на Шумен, бизнесът ни е тук. Имаме големи отговорности към този град!“

Началникът на отделението по гастроентерология д-р Емилия Василева каза, че новата апаратура има много по-големи диагностични възможности - голяма разделителна способност, така че да се виждат в детайли оглежданите органи, да се маркират злокачествените образувания, за да бъдат открити в най-ранен етап. Могат да се правят и малки хирургични интервенции.

В края на церемонията д-р Сотир Караниколов връчи на г-н Фикрет Индже моралната награда – благодарствена грамота. В нея се казва: „Приемете нашите благодарности за дарителския жест, който направихте. Благодарим и от името на нашите пациенти. Радостни сме, че отново във Ваше лице намерихме силен партньор и съмишленик, който помогна и се надяваме, че ще продължи да помага. Добротата ви ще се помни завинаги!“. „Това е ценното за мен, ще се похваля пред моите внуци“ - отвърна с усмивка бизнесменът.

Малки обяви

ПРОДАВАМ БУРЕ

65 литра. Телефон 054-871660

2018-09-20 14:36:00 3324
ТЪРСЯ ДА КУПЯ КЪЩА

в град Шумен в кварталите "Гривица" или "Боян Българанов", телефон 0896 888 548.

2018-09-10 16:45:00 11258
Продавам двустаен апартамент в центъра на Шумен за 68 900 лева

 

Двустайният панелен апартамент е със застроена площ 63 кв. м, разпределени на хол с голяма остъклена тераса, спалня, кухня, сервизно помещение и голям коридор. Жилището е в отлично състояние със сменена дограма, продава се обзаведено и е подходящо за нанасяне веднага или за отдаване под наем. Намира се между старата и новата поликлиника, централна локация в близост до всичко! За Ваше удобство: огледи по всяко време.

 

7-етажната сграда е строена през 1990 г., апартаментът се намира на шестия етаж. Отоплява се с електричество. Има паркинг и асансьор.

 

За допълнителна информация: тел. 00359 894 262 749.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2018-08-22 09:49:00 25293

Последни новини

24-09-2018 8