Жителите на Шумен – вече с по-бърз Интернет до края на извънредното положение

автор: платена публикация
2020-05-05 15:17:00
Икономика | Шумен | преглеждания: 567

Живот вкъщи - домовете ни се превърнаха в офиси и класни стаи, в тях работим и учим, забавляваме се, пътуваме виртуално, общуваме и виждаме близките си от дистанция чрез екрана на устройствата си. В рамките на един месец животът на всички ни се промени кардинално, а добрата интернет връзка придоби първостепенно значение, за да можем да се свързваме със света. Добрата новина е, че до края на извънредното положение, клиентите на оптичен интернет от Виваком в Шумен ще могат да ползват скорости до 500 Mbps за download без да плащат допълнително. Телекомът обяви, че увеличава скоростта за всичките си потребители на FiberNet автоматично, а Шумен е един от 27-те града в страната, в които има изградена оптична мрежа.

Услугата носи огромни ползи за всички в условията на работа и обучение от вкъщи. Клиентите на по-ниски планове вероятно са усетили, че с обявяването на извънредното положение през март, скоростта на интернета у дома вече не е достатъчна за нуждите на цялото семейство. Ако вашето домакинство е четиричленно, възрастните работят от вкъщи, а децата се обучават дистанционно, ще имате нужда от интернет със скорост над 100 Mbps. Облачните платформи, които в момента се използват за дистанционното образование, изискват висока скорост за качествено видео обучение в реално време, без насичане и губене на връзка. В същото време за видеоконферентна връзка на родителите с техни колеги и обмяната на документи по мейл или в други платформи, също е необходима сигурна връзка. Когато сваляте или качвате файлове в облака, този трафик се приоритизира и всичко друго „страда”. Например, ако искате да качите видео с размер 1 GB и използвате цялата налична скорост това ще отнеме известно време, през което видеото и аудиото, които се изпращат към останалите участници в конферентния разговор, ще насича, защото няма да има достатъчно ресурс за нея. Ако обаче скоростта се увеличи двойно, този проблем автоматично изчезва.

Интернет връзката в момента е основен „съюзник“ и за запълване на свободното ни време, през което всички членове на семейството сърфират в мрежата, ползват социални медии, гледат интерактивна телевизия в HD качество, слушат музика от стрийминг платформи или се забавляват с онлайн гейминг. В обичайните дни преди COVID-19 домашното интернет потребление беше много по-малко и фокусирано предимно вечер или през уикенда, когато сме си вкъщи. А сега всичко се случва онлайн и едновременно.

Увеличаването на скоростта, което осигуряват от Виваком, става автоматично, без нужда потребителите да го заявяват или да предприемат някакви действия. Максимално достижимата скорост е за download при оптична интернет свързаност на физическо ниво между абоната и мрежата, като е възможно да варира. Важно условие за достигане на максималната възможна скорост е клиентското оборудване, крайните устройства и вида на физическа свързаност. За достигане на по-високите скорости, които Виваком осигурява в момента, има определени изисквания, които сa описани на сайта на компанията. Повече информация може да намерите на https://www.vivacom.bg/bg/fibernet

Малки обяви

ПОКАНА

Кооперация "Голяма Камчия" - град Смядово, кани своите член-кооператори на годишно отчетно събрание на 19 юни 2020 г. от 17.00 часа в стола на кооперацията при следния дневен ред:

1. Отчет за работата на управителния съвет за 2019 година.

2. Финансов отчет за 2019 година.

3. Отчет за работата на контролния съвет за 2019 година.

4. Избор на пълномощници.

2020-06-04 10:56:00 9035
ПРОДАВА СЕ сигнално червена "Лада" - модел 1500 S. Колата е в добро състояние и в движение. Цена 1200 лева. Цената не подлежи на коментар, моля да се обаждат само сериозни купувачи. Оглед на място в Шумен. Телефон за контакт 0892378972 Георги Гочев.
2020-05-28 12:17:00 32982
Д-р Снежана КОЙНОВА - АГ, онколог, договор с РЗОК, стара поликлиника на пл. "Възраждане" 1 - етаж 1, кабинет 5, GSM 0888 818 217, телефон за записване 054-862335
2019-01-29 16:54:00 321632

Последни новини