Сьомга с хрупкава коричка, поднесена с броколи и лимонов кремав сос

автор: Асен Ибров
2021-02-21 13:46:00
"Защо пък не" Chef Asen Ibrov | преглеждания: 458

Кратка информация за любопитните:

Броколите са богати на желязо, калций, натрий, калий, цинк, като витамини от групата (B1, B2, B3, B4, B5, B6). В този състав надминават не само своите роднини, но минават и на челни места сред всички храни в света.

Сьомгата е богата на Омега 3 мастни киселни. Като витамини от групата (B12, B3, B6), но също така ви осигурява много протеини, богата е на триптофан, което означава, че е и годна за вечерно хранене. Заема много челни позиции в класификация при рибите, заради здравословните си качества.

Продукти за две порции:

2 броя сьомга ( може и други риби, като лаврак, ципура, скумрия)

300 мл сметана

220 гр броколи

1 брой лимон

сол – на вкус

чер пипер – на вкус

30 мл зехтин или олио

25 гр масло

2 скилидки чесън

2 стръка мащерка

1 гр нишесте

Начин на приготвяне:

1. Загрейте си тигана, след като е загрял вашият тиган, добавете олио или зехти.

2. Овкусете си сьомгата добре от двете страни със сол и чер пипер.

3. Поставете сьомгата с кожата на долу в тигана с помощта на решетъчна лъжица притиснете леко рибата, за да не ви се свие.

4. Изчакаите около 2 минути, обърнете сьомгата, изчакаите още 30 секунди.

5. Добавете чесън, мащерка и добавете 3-4 кубчете масло, дръпнете тигана от котлона и започнете да правите масленна баня на вашата риба за около 40 секунди, както показвам на клипа.

6. Оставете сьомгата в тавичка да се отцеди, да почине, да стане още по-крехка.

Лимонов кремав сос - начин на приготвяне:

1. Загрейте сметана на ниска температура, добавете настъргани кори от лимон, чесън, мащерка (по желание няколко капки лимон)

2. Оставете соса да къкри на слаба температура.

3. Разтворете малко нишесте в студена вода, дръпнете соса от котлона и добавете нишестето не повече от една лъжичка, ако сосът ви е в по-голямо количество повече и го върнете на котлона на слаба температура, докато не се сгъсти. Внимавайте да не изгори.

4. Прецедете вашия сос през финна цедка, след като сте го прецедили, е готов за сервиране.

Броколи - начин на приготвяне:

  1. Загрейте преварително подсолена вода да заври.
  2. В отделна купа студена вода и лед.
  3. Поставете броколите за около 50 секунди във водата да се бланшират. 

Малки обяви

ПРОДАВАМ ЛЕК АВТОМОБИЛ "Ланчия" в движение - платено всичко. Телефон 0876 685 394
2021-03-04 16:31:00 25931
ПРОДАВАМ парцел 745 кв. м в индустриална зона на село Панайот Волов - цена 17 000 лева. Телефон 0899 139 781
2021-03-17 11:07:00 25932
ТЪРСЯ СЕМЕЙСТВО за поддържане на къща в село Драгоево, община Велики Преслав. Заплащане по споразумение. Телефон 0889 47 40 70
2021-03-08 11:42:00 25932

Последни новини