Кой ще спечели народната любов?

автор: Пламен ГЕОРГИЕВ
2021-03-02 23:27:00

Днес изтече срокът, в който партиите и коалициите можеха да подават за регистрация кандидатските си листи за депутати в районните избирателни комисии. Същевременно в Централната избирателна комисия се проведе жребият за номерата на партиите и на коалициите, с които те ще фигурират в изборната бюлетина за парламентарния вот на 4 април.

Коалицията ГЕРБ-СДС ще се яви под номер 28 в изборната бюлетина, номер 4 се падна на Коалиция „БСП за България“, партия „Движение за права и свободи“ получи номер 9, политическата партия „Има такъв народ“ е с номер 29. Партия „ВМРО – Българско национално движение“ е под номер 1, а 24 номер се падна на коалиция „Патриотична коалиция Воля – НФСБ“...

В РИК- Шумен са регистрирани кандидатските листи за народни представители на 30 политически партии и коалиции. Те варират, съгласно Изборния кодекс, от 1 кандидат (две партии) до 12 (шест партии и коалиции). Общо кандидатите за депутати са 175. Любопитно е, че според заявените публично амбиции на някои от потенциално водещите политически сили – те трябва да спечелят общо най-малко 12 депутатски места, но реално квотата за Шуменския 30 многомандатен избирателен район е за 6 народни представители. Така че битката за народната любов се очертава да бъде изключителна…

Водач на листата в Шумен на коалиция ГЕРБ-СДС е просветният министър Красимир Вълчев, втори е предприемачът инж. Илтер Бейзатов, трети е директорът на Професионалната езикова гимназия д-р Димо Георгиев, следват д-р Николай Стефанов, Юлия Добрева-Петрова, д-р Румен Генов, Детелина Куртева, Димитър Александров, Роска Петрова, инж. Ахмед Еминов, инж. Добри Стоянов и Мариан Ангелов.

Начело на листата на коалиция „БСП за България“ е досегашният депутат Иван Иванов. Втори е областният и общински председател на БСП в Шумен адвокат Веселин Пенчев, следват д-р Красимира Бунова, Александър Горчев, Лили Петрова, Георги Фучик, Димитър Ковчазов, Евгения Леополдова, Велчо Василев, Даниела Пенчева, Мартин Тодоров и Ивелин Йорданов.

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ води листата на своята партия. След него е областният председател на ДПС-Шумен Айсел Руфад, депутатът Хамид Хамид, кметът на община Венец Нехрибан Ахмедова, Кадир Хасан, Нида Ахмедов, Седат Кадир, Христо Кюркчиев, Мустафа Мустафа, Юсеин Юсеин, Севдисен Неджиб и Дениз Джелял.

Дебютното участие в изборната надпревара на партия „Има такъв народ“ в Шумен ще стартира с водач Йордан Стоянов - един от основните сценаристи на „Шоуто на Слави“. На второ място в листата е Нерихан Ибрям, следват Данаил Найденов, Пламен Данилов, Ивайло Антонов, Звездалин Звездев, седми – кметът на Мадара Неделчо Неделчев, осма е директорката на училището във Венец Селиме Кърджалиева, девета е Росица Иванова-Христозова.

Лидер в листата на ВМРО-БНД в Шумен е настоящият депутат и областен координатор на партията Деан Станчев, втори е доц. д-р Стефан Минков, трети - Явор Якимов, следват – Иван Калайджийски, Нина Цветанова, Росица Вескова, Христо Драгозов, Емил Енчев, Петранка Халаранова, Венци Симеонов и Ернестина Шинова.

Премиерно в изборите ще се яви и коалицията „Изправи се! Мутри вън!“, а водач на нейната листа в Шумен ще бъде досегашният обществен посредник Иван Капралов, на второ място е Веселин Тодоров, следват Сашо Евлогиев, Илияна Симеонова, Небат Кадиров, Саша Атанасова, Васил Христов, Галина Раднева, Ердинч Томаш, Сета Карагьозян, Стела Великова и Нели Русева.

Ето и други известни лидери на партийни и коалиционни листи, които ще се включат в разпределението на вота на народната любов:

адвокат Пламен Петков – АБВ (Алтернатива за българско възраждане),

Владислав Панев – „Демократична България – обединение“,

Боряна Георгиева – „Патриотична коалиция ВОЛЯ и НФСБ“,

адвокат Анатоли Дочев – коалиция „Ние, гражданите“,

Любомир Любомиров – ПП „Републиканци за България“,

Петя Кузева – ПП „Атака“.

Гражданското сдружение ДЕН (Движение за единство на народа) ще подкрепи ГЕРБ за предстоящите парламентарни избори. Това декларираха председателят на ДЕН Мехмед Дикме, лидерът на Националното движение за права и свободи (НДПС) Гюнер Тахир, който е възпитаник на Шуменския университет, и кметът на община Хитрино Нуридин Исмаил по време на среща с Бойко Борисов в централата на партията в София, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Кой ще спечели джакпотa в изборното тото? Дали да очакваме неочакваното? Дали изборните резултати някак ще ни изненадат? А дали и избирателите ще се окажат масово „ваксинирани“ срещу заразната байганьовска пандемия, която винаги се появява по време на избори с депресиращата диагноза за „коронавируса“: „И едните, и другите са маскари!...“ И дали народната любов, повярвала в романтиката на своята младост, че „Съединението прави силата“, сега няма да поиска бракоразводно дело с някои от политиците?!...

Малки обяви

Продавам БУРКАНИ - 3-литрови. Цена 0.40 лева за брой. Телефон 054-871660 и 088 77 33 698
2021-12-31 13:23:00 160009
Продавам ЕКСТРА БУРЕ за вино - 65 литра. Цена - по споразумение. Телефони 054-871660 и 088 77 33 698
2021-12-31 13:26:00 160009
ПРОДАВАМ врата - таблена, изработена от чамов материал, висока 2 метра и широка 72 сантиметра. Цена - по споразумение. Телефони 054-871660 и 088 77 33 698
2021-12-31 13:32:00 160009

Последни новини