Министърът на икономиката в “Алкомет”: “България е надежден партньор на инвеститори като вас!“

Споделете с:

“Благодаря, че ни отворихте вратите на вашия завод. Наистина ще се радвам това сътрудничество да продължи и ще се радвам да ви бъдем полезни за в бъдеще, като държава, да имате една предвидимост, че България е един надежден партньор на инвеститори като вас и че успяваме заедно да осигурим икономически растеж и по-висок стандарт на нашите граждани” – с тези думи се обърна към мажоритарния собственик на “Алкомет” АД Фикрет Индже министърът на икономиката Богдан Богданов при посещението му днес в шуменската компания.

По думите на г-н Богданов, „Алкомет“ АД е един много важен пример за това как българската индустрия трябва да се развива, да инвестира в модерни технологии, в развитието на човешките ресурси, да вярва на България и нашите експерти, че могат да създават нови продукти, продукти с добавена стойност. Министърът на икономиката подчерта още, че не случайно обиколката, която започва в Северна България, за среща с бизнеса тръгва от тук, от Шумен. Той напомни, че „Алкомет“ АД стана инвеститор на годината за 2022 г. Фирмата е с над 40-годишна история и нейните собственици досега са инвестирали над 170 млн. евро, като само през миналата година инвестициите са в размер над 27 млн. лв. През следващите десет години се планират нови инвестиционни планове и проекти на стойност 300 млн. лв.

„За мен наистина е удоволствие да ви посрещна в „Алкомет“. Вие сте ни стар приятел още от Агенцията за инвестиции. Силно се надявам, че след това посещение при нас и в другите шуменски фирми ще имате още по-специално отношение към нас. Силно се надявам вашето посещение днес да бъде много успешно за шуменския бизнес. Вярвам в това“, сподели пред министъра на икономиката Фикрет Индже.

Срещата продължи с обиколка на завода. По-късно министър Богданов се срещна с представители на „Индустриален парк – Шумен“ АД, на Българско-турската търговско индустриална камара и с областния управител проф. Христо Христов.

 

2 715 преглеждания