„Теси“ изпреварва бъдещето вече четвърт век

Споделете с:

Екипът на шуменската компания отпразнува нейния 25-и рожден ден с мощен купон

 

„Теси“ („Tesy“) ООД e не само емблема на съвременната индустрия в Шумен, но и фирмата се сочи за глобален лидер в иновациите и създаването на модерни решения за топлина и комфорт. Динамичното развитие на компанията я нарежда като топ производител на електрически бойлери и отоплителни уреди в Европа. Във визитката на дружеството се вписват 5 завода, над 840 служители, продажби в 54 държави по света, а производственият капацитет е за 1.2 милиона електрически бойлера годишно. В потребителската класация „Любимите марки“ за 2018 г. „Теси“ е номер 1 сред любимите български марки.

„С посветени умове и сърца внасяме топлина в твоя живот!“ – така изповядва мисията на „Tesy“ нейният управител Жечко Кюркчиев. Заедно със своя брат Красен Кюркчиев те основават компанията преди 25 години. И след четвърт век двамата имат пълното основание да се гордеят, че са създали фирма, която отстоява позициите си на пазара чрез иновации и високи стандарти. Продуктите с марката „Tesy“ са впечатляващи със своето качество, технологични решения и дизайн.

„Имаме история, която има успех, позитивни резултати, уникални технологични решения – сподели Жечко Кюркчиев и се обърна към присъстващите. – Но най-важната инвестиция са точно тези хора, които с ум, сърца и плам работят и всеки ден доказват нашите ценности. Повече от 50 държави са клиенти на нашите продукти. Нови 8.5 милиона електрически уреда работят в целия свят, произведени от вас. Всичко това ме кара да се чувствам сигурен за бъдещето на тази компания!“

„Преди 25 години започнахме да мечтаем – заяви Красен Кюркчиев. – В крайна сметка винаги стигаме до смисъла да правим нещо. Благодаря, че това, което винаги е било водещо, е да правим най-доброто не само за себе си и за семействата си, а за всички нас! Трябва да ви кажа, че Жечко, когато беше още на 14 години, той направи трактор. Макар че в Смядово тогава нямаше толкова много ресурси. А тракторът тръгна! Трябва да ви уверя, че сте случили на лидер, а аз наистина случих на брат!…“

Заместник-кметът по икономическо развитие в община Шумен Росица Антонова прочете поздравителен адрес от името на кмета Любомир Христов. „Успешно четвърт век градите високи стандарти както в нашата страна, така и на международния пазар“ – се подчертава в поздравлението до братята Жечко и Красен Кюркчиеви, които са почетни граждани на Шумен. Кметът благодари за тяхната дарителска дейност в сферите на културата, спорта и образованието.

Заместник-областният управител Петко Шаренков също се обърна към двамата братя: „Това, което сте направили през годините, е впечатляващо, достойно за уважение и за завист за хората, които не могат да постигнат това. Поздравявам ви от името на областния управител проф. Стефан Желев като най-голям български и водещ европейски производител на бойлери. Желая ви вяра и силна воля, иновативни решения и навлизане на нови пазари!“

И на своя корпоративен празник „Теси“ показа, че успешното си развитие дължи на своите високо мотивирани служители. На голяма видео стена беше пусната най-зареждащата българска песен „Страхотен ден“, изпълнена с много вдъхновение от сборна формация, съставена от служители в шуменската компания.

Не по-малко запомнящо се беше и това, че всички присъстващи на юбилейния рожден ден изписаха с телата си логото на компанията „Tesy“, снимани от безпилотен летателен дрон.

Популярната актриса Яна Маринова, която бе водеща на тържеството, обяви следващата изненада. Управителят на „Теси“ ООД Жечко Кюркчиев награди със значки и щедри парични бонуси дългогодишните служители в компанията. Значки от бяло злато получиха главният счетоводител Рена Апостолова и мениджърът продажби Венцислав Делчев, които имат 25 години трудов стаж в „Теси“. Златни значки бяха връчени на Красимира Стоянова, Стоян Димитров и Пенчо Колев с 20-годишен стаж. Със сребърни значки бяха отличени служителите с 10 и с 15-годишен стаж във фирмата.

Разбира се, под звуците на музикалния поздрав „Честит рожден ден!“ („Happy Birthday“) Жечко и Красен Кюркчиеви разрязаха поднесената голяма торта, от която за всеки имаше парче.

Купонът продължи с букет от неостаряващите хитове в нови акустични аранжименти на рок група „Фондацията“.

306 преглеждания