Безводие и липса на транспорт мъчат хората в селата

Споделете с:

„Няма транспорт до града“. Това чуха кандидатите за народни представители на „Продължаваме промяната“ в 30 МИР Шумен в четири от селата в региона, които посетиха вчера – Друмево, Градище, Струйно и Панайот Волов. От проблеми с автобусния транспорт се оплакаха също жителите на Васил Друмево и Илия Блъсково. Във Васил Друмево от две години има проект и пари за подобряване на инфраструктурата, но път няма.
Лоши са пътищата и в с. Панайот Волов, където не е решен също проблемът с боклука – трупа се, разнася се и мирише, защото общината го събира само два пъти в месеца.
Недостигът на вода, лошото й качество в комбинация с нейната висока цена мъчат всички села в региона. Кладенците в с. Илия Блъсково са пресъхнали, няма поливна вода за градините. В Друмево и в с. Панайот Волов често няма никаква вода. От липсата на училище страдат в Градище и Струйно, в Градище е проблем и здравното обслужване – лекар идва един-два пъти в седмицата.
“Познаваме проблемите ви и с общи усилия можем да ги решим – казаха кандидатите на #Промяната. – На 2 октомври помогнете ни да си довършим работата!”

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

63 преглеждания