Сдружение „АлДоРа” продължава детските „срещи на релси”

Споделете с:

Проектът „Срещи на релси”, подкрепен от община Шумен, се превърна в много повече от обикновено пътуване с влак на малчугани от Шумен.

Дейностите представиха на децата професии, свързани с железниците и железопътния транспорт като екологичен и безопасен начин на пътуване.

Маршрутът Шумен – Каспичан – Шумен предполагаше и любопитна информация за железницата на барон Хирш, за „Френската сватба” и още, и още. Историята на родния край беше представена чрез беседи и презентации, ретро билети, посещение на архитектурни обекти.

”Айфеловата кула на шуменската гара същата ли е като в Париж?”; „Магнити ли задвижват влака?”; „Машинистът може ли да спи. докато е на работа?” – питаха децата и получаваха отговори от специалистите, с които ги срещна проектът: началник гара, стрелочник, железничар, началник влак, кондуктор.

В петте пътувания се включиха повече от 100 деца от Шумен. „Срещите на релси” се превърнаха в срещи с приятели, срещи със знания, срещи с емоции…

Младежите, които подготвяха и помагаха в пътуванията, намериха още един интересен начин да са полезни и да научават нови неща.

Пътуванията са запечатани във фотографии, които могат да се видят в залата на Сдружение „АлДоРа”, а скоро изложбата също ще „попътува” да се „срещне” с още деца.

 

 

322 преглеждания