Шуменци участваха в учредяването на партия „Български възход“

Споделете с:

Петнадесет шуменци участваха като делегати в учредителното събрание на партия “Български възход”, а двама от тях – о. з. полк. Митко Йоцов и проф. д-р Светлозар Вацов, бяха включени в инициативния комитет, който подкрепи създаването на новата политическа формация с лидер Стефан Янев.

„Целта на партията е устойчиво да се работи за реализиране на българския национален интерес и сигурността на българските граждани“ – заяви на пресконференция в НДК – София бившият служебен премиер, който след като подаде оставка като военен министър в кабинета “Петков”, реши да поведе своя партия.

Според Стефан Янев, от „Български възход“ искат българите „да живеят в условията на справедливост и разбирателство със себе си и институциите и властите”. Пред делегатите на събранието той очерта като най-голям проблем за страната демографската криза, която трябва да бъде преборена с осигуряването на подходяща бизнес среда и стабилна социална политика.

На състоялото се на 19 юни учредително събрание се прие уставът и бяха избрани ръководни органи на ПП „Български възход“, както и всички документи, за да бъдат представени в съда за регистрация.

“Благодаря на всички учредители и гости – каза Стефан Янев. – Целта на първото събрание е изпълнена, може да се поздравим с поредната преминала стъпка и вървим към регистрация. Това е дългосрочен партиен субект, който има амбиция да участва във всички видове избори, включително, ако има предсрочни парламентарни.“

Стефан Янев допълни още, че в момента „лявото“ и „дясното“ политическо пространство са неясно обусловени. „Български възход” ще работи в идеологическия спектър на национален консерватизъм. “Политиката ни ще бъде обърната към традиционните ценности – училище, семейство, вяра, общност, колектив между българите – посочи г-н Янев. – Това политическо пространство предполага взаимодействие с всички политически сили. Нашата партия ще обединява всички качествени морални хора с таланти!”

433 преглеждания