Шумен се присъединява към кампанията за голямото почистване

Споделете с:

Община Шумен се включва в кампанията „Да изчистим България заедно“ на bTV Media Group Group, която ще се проведе на 17-ти септември. Мащабната доброволческа инициатива e под надслов  „Подай ръка на природата“ и цели да изгради обществена чувствителност по въпросите за опазването на околната среда.

Ще се почистват замърсени места по Шуменското плато, в района на паметника „Създатели на българската държава“, Стария град, по пътя за телевизионната кула, който минава покрай Дома за мъже с умствена изостаналост, по пътя за село Новосел и около заслоните на платото. Желаещите да участват в кампанията, могат да получат материали за почистване. Община Шумен организира два пункта за раздаване на чували и ръкавици в съботния ден: пред Информационния център на природния парк до паметника „Създатели на българската държава“ – от 9.00 часа и на паркинга до Стария град от 10.00 до 12.00 часа.

Пълните чували трябва да бъдат оставени до контейнерите за битови отпадъци или в близост до пътя. Събраните отпадъци ще бъдат извозени от общинското  предприятие по чистотата.

279 преглеждания