Майсторско шофиране събира автомобилните фенове в Шумен

Споделете с:

Националният шампионат по майсторско шофиране Гимкхана – България идва за първи път в Шумен. Четвъртият кръг от надпреварата ще се проведе на 23 юли, неделя. В него ще се включат водачите във временното класиране.

Градът е избран за домакин заради традициите, които има в автомобилния спорт, обясни организаторът Георги Русев от АСК „Флат-Аут“ – Варна. Той коментира, че борбата за първите позиции тази година е много оспорвана, разликата между най-добрите е само една-две точки и се очаква състезанието да бъде много атрактивно.

До момента са се записали 12 участници, като очакванията са броят им да надхвърли 30. Заявки се подават до полунощ на 21 юли, а стартовият списък ще бъде обявен в събота.

Официалното откриване на Гимкхана – Шумен е в 10,40 часа в неделя, а стартът на първия автомобил ще бъде даден в 11,00 часа. Трасето на състезанието ще е по бул. „Славянски“ в участъка между сградите на Община Шумен и Регионалния исторически музей. По него са предвидени слаломи, осморки, обратни завои и други изпитания за майсторско управление на автомобил. Надпреварата е в 3 манша, а победител ще е този шофьор, който е допуснал най-малко грешки.

Във връзка с провеждането на Гимкхана – България и за създаване на безопасни условия за участниците и публиката ще бъде спряно движението на автомобили по бул. „Славянски“ от ул. „Карел Шкорпил“ до ул. „Адам Мицкевич“ за времето от 8.30 до 17.00 часа на 23 юли (неделя).

Паркингът пред сградата на общинската администрация също трябва да бъде освободен от пътни превозни средства от 7.00 до 17.00 часа. За целта ще бъдат монтирани пътни знаци, указващи временната организация на движението.

Автомобилното състезание Гимкхана се провежда със съдействието на Община Шумен.

260 преглеждания