Шумен с празнична украса за Великден

Споделете с:

Шумен ще бъде изцяло потопен във вълшебството на великденските празници. Това е амбициозната идея, която Дирекция „Социална политика и здравеопазване“ на Община Шумен в лицето на зам.-кмета Светослава Хайнова ще реализира.

Тематичната украса е нова и ще радва жителите и гостите на Шумен за великденските празници. В пространството около Община Шумен са разположени декоративни елементи с формата на яйца, зайчета и пилета, с които децата могат да се снимат. Празничното оформление продължава и по главната улица.  С разнообразни идеи в украсата тази година се включват част от детските градини, всички ясли, екипите на социалните структури в града и техните ползватели. Великденски кът е обособен и в тревната площ до площад „Кристал“, където пъстри яйца и великденски зайчета ще радват минувачите. Празничният облик се допълва от декорацията до Районното управление на МВР- Шумен. На входа на парк „Кьошковете“ е поставена светеща великденска кошница с пъстри яйца, която вечер ще допълва празничната атмосфера. Украсена е и градската градина, в която са разположени къщичка и надпис „Честит Великден!“.

Атрактивен детски кът, специално изработен за празника, ще даде възможност на най-малките да се порадват отблизо на много великденски символи пред Драматично-кукления театър „Васил Друмев“ в  Шумен.

 

742 преглеждания