“Алкомет” АД отчете първия етап от инициативата “За чист Шумен”

Споделете с:

Днес в Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров“ се състоя церемония по закриване на първия етап от инициативата „За чист Шумен“, организирана от „Алкомет“ АД. Това събитие отбеляза важния принос на общността и училищата в стремежа за по-чиста и зелена среда.

Официални гости на събитието бяха проф. д. н. Наталия Витанова – ректор на Шуменския университет, Стела Илиева – директор на РИОСВ, Светлозар Начев –  председател на ПК по ЕССВ в общинския съвет, Елена Георгиева – председател на Ученическия парламент.

С благодарност към участниците, от “Алкомет” обявиха, че в рамките на инициативата са били събрани 466 кг алуминиеви кенчета, което е равно на близо 35 000 кенчета. Този резултат представлява значителен успех за първата година на инициативата и служи като доказателство за ангажимента и екологичната осведоменост на общността на Шумен.

Първата част на церемонията бе посветена на изразяване на благодарност към всички, които участваха в кампанията. Мая Чиликова – директор „Устойчиво развитие“ в “Алкомет” АД, връчи специални сертификати на всички участници като признание за техния ангажимент и принос за по-чиста околна среда.

Следващата част на събитието бе моментът на награждаване, където Фикрет Индже –  мажоритален собственик на „Алкомет“ АД, връчи парични награди на най-успешните училища, които постигнаха най-високи резултати и заеха първите три места в събирането на алуминиеви кенчета.

Победителите на първия етап бяха: първо място – Професионална гимназия по механотехника, електроника, телекомуникации и транспорт „Христо Ботев” – получиха парична награда от 3000 лв., второ място – II ОУ „Д-р Петър Берон“ – получиха парична награда от 2000 лв., трето място – СУ „Сава Доброплодни“ – получиха парична награда от 1000 лв.

На церемонията от „Алкомет“ съобщиха, че сумата, която са получили от продажбата на събраните кенчета, е 1000 лв. и обявиха, че тези средства ще бъдат използвани за благотворителна цел, а именно за ремонта на Детското отделение на шуменската болница.

Към края на церемонията от „Алкомет“ обявиха, че вторият етап от инициативата „За чист Шумен“ стартира още от днес и, че очакват той да бъде още по-успешен и да продължи да вдъхновява общността на Шумен към по-голяма ангажираност и забележими екологични постижения.

773 преглеждания