В Казахстан: Гран При за Славея Иванова – България, град Шумен!

Споделете с:

С най-голямата награда – Гран При на XIX Международен конкурс на вокалистите “Алтын микрофон – 2022” (Златен микрофон) в гр. Костанай – Република Казахстан, триумфира на връх Великден чаровно младата и неудържимо талантливата шуменска певица Славея Иванова. Тя покори журито със своите изпълнения на песента “Устрем” на Маргарита Хранова и на “Never enough” от филма “The Grestest Shouman”.

По време на гала-концерта и церемонията по награждаването водещият на конкурса я нарече “нашата Славея”, а понеже се чудеше къде да сложи ударението на фамилното й име Иванова, сподели, че в Казахстан вече я назовали Булбул.

При изпълненията на Славея на сцената в концертната зала “Жастар сарай” се издигаше огромен надпис не само с нейното име, но и откъде е – “град Шумен, България”. Нашето красиво и сладкопойно момиче се състезаваше в категорията “Професионалисти”, които са на възраст от 18 до 23 години. На първо място се класира представителката на Ереван, Армения.

Конкурсът се състоя под егидата на Международната федерация на фестивалните организации – ФИДОФ. На сцената, обявена за уникално свободна за творчество без граници, участваха млади изпълнители на вокалното изкуство от Европа и Азия.

В престижното жури бяха включени авторитетни имена от Казахстан, Армения, Киргистан, Украйна, Белорусия и Николай Текелиев от България. Твърде много е показателно, че след изпълненията на Славея, както е по регламента на конкурса – песен на родния си език и по избор на световен хит, тя получи абсолютния максимум от общо 16 десетки. И при двете изпълнения на шуменката цялото жури беше единодушно и присъди най-високите си оценки. Това направи успехът на Славея Иванова наистина феноменален!

“Горда съм, че представих България достойно! – сподели тя. – Благодаря на Николай Текелиев за поканата, за подкрепата и за високата оценка! Благодаря на Maрияна Ставрева за всичките години труд да усъвършенства моя глас и да ме превърне в изпълнителя, който съм днес! Преливам от щастие!”

220 преглеждания